Sites Grátis no Comunidades.net


Total de visitas: 12092
Accu Acer Aspire 3820TG

De wrakstukken van een vernielde MacBook Air, afkomstig van de Britse krant The Guardian, zijn als museumstuk te zien in het Britse Victoria Albert Museum. De laptop werd in augustus 2013 in opdracht van de GCHQ vernietigd, omdat er Snowden-documenten op de harde schijf stonden.De restanten van de de laptop maken deel uit van de Ways to be Secret-sectie van de tentoonstelling All Of This Belongs To You, die te zien is in het in Londen gevestigde Victoria Albert Museum. In de expositie wordt het spanningsveld belicht tussen de wens voor privacy aan de ene kant en de 'obsessie' van het publiek met sociale media aan de andere kant. Ook willen de conservators de vraag oproepen wie nu precies de eigenaar is van jouw data.

In 2013 werd de tentoongestelde MacBook Air in de kelder van The Guardian onder handen genomen, nadat de Britse krant had geweigerd om de Snowden-documenten die het in handen had terug te geven aan de Britse overheid. Twee 'beveiligingsexperts' van de GCHQ keken toe hoe onder andere de harde schijf van de laptop werd gesloopt. Alan Rusbridger, voormalig hoofdredacteur van The Guardian, noemde het slopen van de laptop destijds al 'een zinloos geval van symbolisme' van de Britse overheid, omdat hij de geheime diensten al had laten weten dat er diverse kopieën waren gemaakt van de Snowden-stukken.Naast de wrakstukken van de Apple-laptop hebben de conservators ook andere aan privacy gerelateerde hardware in de vitrines gelegd. Zo is er een Onion Pi-router te zien waarmee anoniem op het Tor-netwerk gesurft kan worden, evenals een selfie-stick en een CryptoPhone 500, een toestel waarmee versleutelde gesprekken kunnen worden gevoerd.

Asus heeft dinsdagavond twee nieuwe Chromebooks aangekondigd. De goedkoopste krijgt een adviesprijs van 169 dollar. De ander is iets duurder en moet voor 249 dollar over de toonbank gaan, zo werd bekend.De goedkoopste Chromebook die Asus heeft aangekondigd, heet de C201 en heeft onder meer ronde hoeken. De laptop met Googles Chrome OS beschikt over een 11,6"-scherm en een touchpad met gebarenondersteuning. De accu van de C201 zou in de gunstigste omstandigheden zo'n dertien uur lang mee moeten kunnen gaan.Onder de motorkap draait de Chromebook op een Rockchip-quadcoreprocessor, aangevuld met 2GB of 4GB ram. Verder beschikt het apparaat over dual-band-wifi 802.11ac en bluetooth 4.0. Asus brengt de C201 in mei uit op Amazon.com voor een adviesprijs van 169 dollar, omgerekend ongeveer 157 euro.

Asus kondigde dinsdag ook een 'dure' Chromebook aan, namelijk de Chromebook Flip. De Flip is een convertible met een volledig metalen behuizing en een 10"-scherm. Google heeft voor het apparaat Chrome OS geoptimaliseerd voor aanraakbesturing en het besturingssysteem verder voorzien van Google Now, spraakherkenning en een virtueel keyboad.De Chromebook Flip draait net als de C201 op een Rockchip-quadcoreprocessor met 2GB of 4GB ram. De accu zou op een enkele lading zo'n acht uur mee moeten gaan. De Flip beschikt verder over dual-band-wifi 802.11ac en bluetooth 4.0. Asus brengt het apparaat in juni uit op BBY.com voor een prijs van 249 dollar, ofwel zo'n 231 euro.

Nvidia heeft zijn scala aan gpu's met de Maxwell-architectuur uitgebreid met twee midrangemodellen voor in laptops. De nieuwe modellen zijn per direct beschikbaar en Asus, Alienware, Acer en HP hebben al laptops met de nieuwe gpu's aangekondigd.NvidiaDe Geforce GTX 950M en 960M zijn beide volgens een 28 nanometer-procedé geproduceerd en zijn gebaseerd op de Maxwell-architectuur. De 950M is geklokt op 914MHz en heeft 640 shader-eenheden; de 960M is iets krachtiger met een kloksnelheid van 1096MHz maar evenveel shaders.

Beide gpu's zijn via een 128bits-interface verbonden met het het videogeheugen. De 950M is compatibel met zowel ddr3 als gddr5-geheugen, terwijl de 960M enkel met gddr5 werkt. Het geheugen heeft een kloksnelheid van 1000MHz of 2500MHz in het geval van de 950M en 2500MHz in het geval van de 960M.Nvidia meldt dat Asus, Alienware, MSI, Razer, HP, Lenovo, Acer en Gigabyte al hebben aangegeven met laptops te zullen komen die zijn voorzien van de nieuwe gpu's. Asus heeft al een laptop met de 960M aangekondigd. De ZenBook Pro UX501 bevat naast die gpu een uhd-scherm en een Core i7-quadcore-cpu.

Tweaker un1ty heeft na het nodige uitzoekwerk een wifi-ac-3x3-netwerkkaart in zijn Clevo-laptop aan de praat gekregen. Laptops met die kaarten zijn er nauwelijks en de user moest onder andere een inf-bestand van een full-size Asus-netwerkadapter gebruiken.Laptops met wifi-n-3x3-netwerkkaarten zijn er wel; Intel biedt hiervoor zijn netwerkkaart Centrino Ultimate-N 6300 aan. Modellen met een 3x3-antenneopstelling en ondersteuning voor wifi-ac zijn er veel minder. Om de naar eigen zeggen 'eeuwig groeiende honger naar draadloze bandbreedte' te stillen, ging tweaker un1ty op zoek naar een wifi-ac-3x3-netwerkkaart om zijn Clevo W350STQ te upgraden.

In de Pricewatch kwam hij niet verder dan de Asus PCE-AC68, die niet bepaald in een laptop past, en dongles met die specificaties zijn er ook nog niet, maar na even zoeken kwam hij uit bij de BCM943460 van Broadcom, die aan de gestelde eisen voldeed. Na bestellen bij AliExpress en ontvangst bleek het, anders dan un1ty dacht om een full-length mini-pci-e-kaart te gaan. "Dus ik moest wat plastic wegsnijden uit de behuizing, maar daarvoor moest het toetsenbord er wel even uit", aldus de user.Gelukkig voor hem bleek er genoeg ruimte in de msata-sleuf, waar de kaart nu, in de woorden van de tweaker 'redelijk netjes afgewerkt zit, zeker aangezien deze eigenlijk niet eens hoort te passen in de behuizing'. Het volgende probleem was om de juiste drivers te vinden. "Tot ik spontaan een ingeving kreeg. De Asus PCE-AC68 gebruikt ook een broadcom 3x3-chip." Hij vond een driverversie waaruit het inf-bestand te extraheren was en na installeren herkende de Clevo-laptop de adapter als een Asus PCE-AC68.

Un1ty heeft de bandbreedte nog niet kunnen testen met een 3x3-ac-router. In combinatie met een 2x2-ac-toegangspunt haalt de laptop 600Mbit/s op 5GHz, maar dat deed het systeem ook in combinatie met de oude Centrino 2x2 AC 7260/7265-kaart. "Al lijkt de upload met deze kaart wel een stuk stabieler", aldus de user. "Maar de mee te wegen factoren zijn nu nog te groot."Toshiba brengt naast een 12,5"-versie ook een 14"-model in de Radius-lijn van convertibles met omklapbaar scherm uit in de Benelux. Met de Radius 14 richt het bedrijf zich op mainstream-gebruikers. De schermresolutie is 1366x768 pixels.Toshiba voorziet de Satellite Radius 14 niet alleen van Intel-processors van de Skylake-generatie, maar belooft ook met modellen met AMD A8-apu's te komen. De gpu is dan optioneel respectievelijk de HD Graphics 520 of de AMD Radeon R5. De Radius krijgt maximaal 16GB ddr3l en wat opslagcapaciteit betreft is er tot aan een m2-ssd van 256GB of een hdd met capaciteit van maximaal 2TB.

Verder beschikt de laptop over twee usb 3.0-poorten en een usb 2.0-interface, hdmi en een 2-in-1-geheugenkaartlezer. De convertible is 21mm dik, weegt 1,9 kilo en draait Windows 10. Wat connectiviteit betreft komen er configuraties met wifi-ac en goedkopere modellen met wifi-n. De prijzen zijn nog niet bekend maar de beschikbaarheid start in het vierde kwartaal van dit jaar. Op basis van de specificaties valt wel te zeggen dat de modellen goedkoper worden dan de woensdag aangekondigde versie met 12,5"-scherm met 4k-resolutie.Intel brengt in navolging van de in augustus geïntroduceerde Core i7-6700K en Core i5-6600K voor de desktop, een groot aantal mainstream-desktopprocessors, mobiele processors voor laptops en socs voor tablets, gebaseerd op de Skylake-architectuur uit.

Intel komt met Core i3-, i5- en i7-processors en Pentiums voor de desktop, terwijl voor laptops de nieuwe H-, U- en Y-series zijn aangekondigd. Voor tablets en hybrids wordt de Core M-serie onderverdeeld in drie varianten: de M3, M5 en M7.Skylake brengt onder andere ondersteuning voor ddr4, terwijl ddr3-geheugen niet langer ondersteund wordt: alleen het zuinige ddr3l werkt met de generatie. De desktopchips en de krachtige H-serie voor laptops worden met de Series 100-chipset gecombineerd, maar de zuinige Y- en U-series voor mobiele apparaten zijn van een geïntegreerde platform-i/o voorzien.

Intel heeft tal van verbeteringen doorgevoerd die voor hogere prestaties en een lager verbruik moeten zorgen. Met name de grafische rekenkracht is toegenomen en enkele Skylake-processors zijn van de nieuwe GT4-gpu met 72 execution units voorzien, waar het maximum bij Broadwell op 48 lag. Verder bieden de gpu's ondersteuning voor de nieuwste api's als DirectX 12, OpenCL 2.0 en OpenGL 4.4.Op de IFA-beurs in Berlijn, die woensdag van start gaat, introduceren fabrikanten van laptops en desktops hun eerste modellen met de Skylake-processors.Google toont mogelijk op korte termijn een nieuwe Chromebook Pixel. Het bedrijf brengt de laptop in beperkte oplage uit en richt zich met het systeem op ontwikkelaars. De fabrikant beschrijft het model zelf als een proof of concept.

Dit blijkt uit een presentatie die Renee Niemi, topvrouw van Google's Android Chrome Global Business-divisie, gaf tijdens het Team Work 2015-evenement dat deze week wordt gehouden, zo meldt Omgchrome, die zich baseert op een mogelijk per abuis gepubliceerde video van het evenement: de video is inmiddels op privé gezet.Details over de nieuwe Pixel gaf Niemi niet. Ze benadrukte dat de laptop niet op consumenten gericht is en dat Google een beperkte oplage laat produceren. Dit kan er op wijzen dat Google de nieuwe laptop bij zijn I/O 2015-evenement, dat eind mei gehouden wordt, gaat verstrekken. De eerste Pixel werd ook bij een I/O-evenement aan ontwikkelaars uitgedeeld, al kwam die laptop wel daadwerkelijk op de markt.

Er deden al eerder geruchten de ronde over een nieuwe Pixel waar Google aan zou werken. Uit onder andere Chrome-discussiefora kon worden opgemaakt dat er wordt gewerkt aan een ontwikkelbord met de naam 'Samus', dat over onder meer een Intel Core M-processor en een usb 3.1 type c-aansluiting zou beschikken.Nvidia werkt aan een driver-update die overklokken van Maxwell-gpu's voor laptops weer mogelijk gaat maken. De fabrikant maakte het overklokken ongedaan in een recente driver-update, wat tot onvrede onder gebruikers leidde.