Sites Grátis no Comunidades.net


Total de visitas: 10823
Accu Acer Aspire 5738Z

Anders dan de courante modellen MacBook Pro's zullen aankomende laptops van Apple automatisch kunnen switchen tussen de videochips, zo concludeert AppleInsider op basis van zijn bronnen. Niet langer zou na een wisseling tussen igp, de ingebouwde grafische processor van de chipset, en gpu, een losse videoprocessor met eigen geheugen, opnieuw ingelogd hoeven te worden. Die extra handelingen zorgen ervoor dat MacBook Pro-gebruikers slechts zeer beperkt wisselen tussen de Geforce 9600M GT-gpu en Geforce 9400M-igp.De energiebesparende handeling - voor 2d-werk is de igp krachtig genoeg en hoeft de energiehongerige gpu niet te worden ingeschakeld - wordt met de nieuwste generatie hardware eenvoudiger: Intel ondersteunt voor zijn Arrandale-mobiele processors sneller schakelen tussen de in de cpu ingebouwde en de aparte grafische chips. Daarop inhakend heeft Nvidia software ontwikkeld waarmee binnen 200ms tussen zijn videokaarten en een igp kan worden geschakeld. Deze zogeheten Optimus-software zou alleen onder Windows 7 werken, maar Apple en Nvidia zouden samenwerken om de software onder Mac OS X te laten functioneren.

Het is nog niet duidelijk of de Optimus-technologie in de nieuwe MacBook Pro's zal worden toegepast, of dat pas de volgende generatie laptops van de schakeltechniek zal worden voorzien. De bronnen van AppleInsider claimen echter dat de eerstvolgende nieuwe MacBook Pro's waarschijnlijk al met Optimus zouden worden uitgerust: dat zouden laptops met Intels Core i5- of i7-processors betreffen, met naast de igp van de Core-processors ook een Nvidia-gpu aan boord.Google heeft Motorola verkocht aan de Chinese fabrikant Lenovo voor omgerekend ongeveer 2,11 miljard euro. Dat heeft de zoekgigant woensdagavond bekendgemaakt. Google kocht Motorola anderhalf jaar geleden op voor omgerekend 9,1 miljard euro.Google verkoopt de telefoondivisie van Motorola en een aantal patenten, maar de Advanced Technology-afdeling en een deel van de patenten van Motorola blijft bij Google, zo zegt het bedrijf. Advanced Technology zit in r&d en ontwikkelt momenteel bijvoorbeeld een modulaire smartphone. Eerder verkocht Google al het onderdeel Motorola Home voor iets minder dan twee miljard euro.

De zoekgigant kocht Motorola in 2012, voornamelijk vanwege de patenten van het bedrijf dat de mobiele telefoon oorspronkelijk uitvond. Op dat moment lagen Google en de fabrikanten die Android gebruiken onder vuur vanwege rechtszaken en aanklachten over patenten.Lenovo zal vermoedelijk met Motorola de westerse smartphonemarkt willen betreden. De Chinese fabrikant behoort nu al tot de bestverkopende smartphonefabrikanten dankzij zijn succes in het thuisland, maar in Europa en de Verenigde Staten komen geen Lenovo-smartphones uit. Negen jaar geleden kocht Lenovo de Thinkpad-laptoplijn van IBM en het bedrijf is inmiddels marktleider op het gebied van laptops.Google heeft bij Motorola de afgelopen jaren duizenden werknemers ontslagen, terwijl de zoekgigant het merk opnieuw in de markt zette. Daarbij bracht het in de Verenigde Staten de Moto X uit, terwijl het in Europa de goedkopere smartphone Moto G uitbracht.

De overname zal wellicht andere fabrikanten als Samsung, LG en HTC geruststellen: die fabrikanten vreesden afgelopen jaren dat Google zelf de concurrentie zou aangaan met de bedrijven met wie het samenwerkt voor Android door zelf toestellen te gaan maken. Volgens de roadmap, waarop EETimes de hand heeft weten te leggen, krijgt de quadcore-processor een kloksnelheid van 1,2GHz. Meer is niet bekend over de Aquila. Samsung is niet de enige die quadcore-processors op basis van de ARM Cortex-A9-architectuur heeft aangekondigd. Concurrenten Marvell en NEC kondigden in respectievelijk januari en februari al aan bezig te zijn met de ontwikkeling van dergelijke chips. De quadcore-chip van Samsung zal onder meer in netbooks worden gebruikt.De roadmap, die overigens niet volledig is en uit november 2009 stamt, geeft ook inzicht in de nabije processorontwikkelingen bij Samsung. Zo wordt de huidige S5PV210, op basis van een 45nm-Cortex-A8-kern en met een kloksnelheid tot 1GHz, in het derde kwartaal in massaproductie genomen. De chip heeft hardware aan boord voor onder meer 1080p-video en 3d, en ondersteunt hdmi 1.3. De S5PV210 ondersteunt onder andere de codecs h.264 en vc1, en een groot aantal mediacontainers. De chip kan bijvoorbeeld ook in hdtv's worden ingezet.

Na de S5PCV210 verschijnen in het derde kwartaal de eerste samples van de Orion-chip. Deze chip is de eerste application-processor van Samsung op basis van de nieuwe Cortex-A9 en wordt uitgerust met twee cores. De massaproductie van de Orion, die een kloksnelheid krijgt van 800MHz, begint in het eerste kwartaal van 2011.In 2011 volgt de Pegasus, een singlecore-variant van de Orion met een kloksnelheid van 1GHz, terwijl aan het eind van dat jaar ook de eerste samples van de Hercules, een Cortex-A9-dualcore op 1GHz, verschijnen. In 2012 of 2013 hoopt Samsung zoals gezegd de eerste quadcores af te leveren, maar ook een 1,2GHz-dualcore met de codenaam Draco moet dan zijn opwachting maken.Het is niet bekend welke gpu Samsung in zijn nieuwe soc's zal integreren. Mogelijk blijft het bedrijf gpu-kernen gebruiken van PowerVR, maar het is waarschijnlijker dat Samsung het Mali-gpu-ontwerp van ARM gaat toepassen. Samsung heeft hiervoor in februari een overeenkomst gesloten. Het voordeel van de Mali-architectuur is dat deze schaalbaar is. Zo kunnen maximaal vier Mali-400 MP-kernen aan elkaar worden verbonden.

HP heeft een terugroepactie van laptopaccu's uitgebreid. Na de actie uit 2009, waarbij 70.000 accu's verdacht werden, zijn nog eens 38 gevallen van overhitte en beschadigde accu's gemeld, waardoor HP nog eens 54.000 accu's terugroept.Het gaat om accu's die wereldwijd, zowel los als in combinatie met laptops, tussen augustus 2007 en maart 2008 verkocht zijn. Deze kunnen te warm worden en scheuren, waarbij vlammen kunnen ontstaan. Na de actie uit 2009 zijn 38 nieuwe gevallen van oververhitte accu's gemeld, waarvan elf zelfs tot kleine verwondingen hebben geleid, meldt de U.S. Consumer Product Safety Commission. De lijst met brandgevaarlijke accu's is daarom uitgebreid.HP adviseert zijn laptops alleen nog zonder accu te gebruiken totdat aan de hand van het serienummer gecontroleerd is of de accu kwetsbaar is. Als dit het geval is, kan de gebruiker gratis een nieuwe accu ontvangen door naar een speciaal ingerichte supportpagina te gaan.

De Koreaanse elektronicafabrikant LG heeft aangekondigd in zijn volgende serie Cinema 3D SmartTV's de draadloze WiDi-technologie van Intel te gaan integreren. De twee bedrijven hebben daarvoor een overeenkomst gesloten.Met behulp van Intels WiDi-technologie is het mogelijk om vanaf bijvoorbeeld een laptop draadloos video te streamen naar een hd-televisie, projector of monitor die de standaard ondersteunt. Tot nu toe is WiDi, dat gebruikmaakt van wifi-technologie, in nog relatief weinig apparatuur te vinden, maar door een nieuwe overeenkomst die Intel met LG heeft gesloten lijkt daarin verandering in te komen.LG heeft beloofd dat zijn nieuwe lichting Cinema 3D SmartTV's intern worden uitgerust met een WiDi-ontvanger. Hierdoor is het niet langer nodig om een dongle te gebruiken. Volgens beide bedrijven leent de WiDi-technologie zich onder andere voor het bekijken van een film op een groter scherm, mede door de ondersteuning voor hdcp-versleuteling. Ook claimt Intel dat WiDi de laptop niet vertraagt als de draadloze modus is ingeschakeld.

Op de CES-beurs in Las Vegas, die in januari wordt gehouden, zal LG de eerste lichting Cinema 3D-hdtv's tonen die met WiDi zijn uitgerust. Over de precieze modellen heeft het bedrijf nog niets bekendgemaakt.De miljoenen Apple-device-id's, zogenaamde udid's, die door Antisec zijn gestolen, blijken afkomstig uit een database van het bedrijf Blue Toad. De hackers hadden eerder verkondigd de gegevens uit een FBI-laptop te hebben buitgemaakt.Blue Toad, dat zich richt op online publicaties, heeft in een publieke verklaring aangegeven te denken dat de persoonlijke gegevens van iOS-gebruikers die door Antisec zijn gepubliceerd afkomstig zijn uit een eigen database. Daarbij zou het bedrijf er 100 procent zeker van zijn dat het hackerscollectief de Blue Toad-database als bron gebruikte, zo bleek uit een interview met NBC News; Blue Toad kwam de diefstal op het spoor door de opgeslagen udids van Apple-gebruikers te vergelijken met de op Pastebin gepubliceerde gegevens.

Antisec had bij de publicatie van de Apple-apparaat-id's juist aangegeven dat de gegevens verkregen waren uit een laptop van een FBI-medewerker. De Amerikaanse organisatie ontkende dit echter al. Omdat Blue Toad niet publiekelijk bekend heeft gemaakt dat hackers op zijn servers zijn binnengedrongen, werd niet direct het verband gelegd met de uitgever, die verschillende applicaties voor iOS heeft en daarvoor de device-id's opsloeg. In totaal zouden er 12 miljoen id's zijn gestolen. Met de udid kunnen Apple-gebruikers worden geïdentificeerd.Inmiddels worden er geen udid's meer op de servers opgeslagen, zo heeft de uitgever beloofd. Overigens heeft Apple al maatregelen genomen om gebruik van de udid door ontwikkelaars uit te bannen. Blue Toad-ceo Paul DeHart liet in het interview met NBC News weten geen idee te hebben gehad van de uiteindelijke impact van de hack.

Hoog kwaliteit Laptop Accu's vervangen,Notebook Batterij,Adaptor