Sites Grátis no Comunidades.net


Total de visitas: 11533
Accu Acer BTP-AMJ1

Sony heeft de nieuwe dunne Vaio Z officieel aangekondigd. Het model krijgt een 13,1"-scherm met een resolutie van 1600x900 pixels, Core i7-dualcore en ssd van 256GB. De optionele mediadock voorziet in een AMD Radeon HD 6650M.Maandag doken al enkele afbeeldingen van de nieuwe Sony Vaio op, maar dinsdag volgde de officiële introductie door Sony. De laptop is bedoeld voor de zakelijke markt en heeft een Core i7-2620M-dualcore die op 2,7GHz loopt, 8GB ddr3-geheugen en een ssd met een opslagcapaciteit van 256GB. De standaardresolutie van het 13,1"-scherm is 1600x900 pixels, maar er is ook een 1920x1080-variant te kiezen via de website van Sony. Het scherm is van een matte laag voorzien om spiegelingen tegen te gaan.De notebook weegt 1,2 kilo en is 16,6mm dik. Sony levert optioneel een Power Media Dock mee. Dit is een los onderdeel met een dvd- of blu-ray-drive, dat met een optische kabel op de usb-poort van de laptop wordt aangesloten. De Vaio Z bevat namelijk Intel Light Peak-i/o-technologie, maar anders dan Apple gebruikt Sony usb in plaats van mini-displayport als interface. Ook gebruikt Sony niet de naam Thunderbolt, aangezien Apple hier het merkrecht op heeft.

De Light Peak-poort ondersteunt usb 3.0 en daarnaast is nog een usb 2.0-poort aanwezig. Verder ondersteunt de Vaio wifi-n, bluetooth 2.1+edr en hdmi. Een 3g-module is optioneel. De dock voorziet, behalve in de optische drive, in een AMD Radeon HD 6650M, waarmee de laptop in combinatie met de extra hdmi-uitgang vier schermen kan aansturen. Het kastje heeft ook nog een ethernetpoort, usb 2.0-interface en usb 3.0-Light Peak-poort, waarmee het dus op de Vaio wordt aangesloten.Met de standaard-lithiumpolymeeraccu houdt de laptop het volgens Sony 7 uur uit, terwijl de platte extra accu, die onder het model geplaatst kan worden, daar nog eens 7 uur aan toevoegt. Eind juli begint Sony de levering in Europa. Op de Nederlandse website van Sony staat de nieuwe Vaio Z al, en de startprijs die daar genoemd wordt is 1834,98 euro.

Compal Electronics heeft concurrent Quanta ingehaald wat betreft de productie van notebooks en mag zich even 's werelds grootste laptop-fabrikant noemen. Vooral de productie van netbooks heeft aan de nieuwe positie bijgedragen.Compal en Quanta, twee Taiwanese fabrikanten, zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de wereldwijde notebookproductie. Compal maakt onder andere systemen voor Dell, HP, Fujitsu Siemens en Toshiba terwijl Quanta ook voor HP, Toshiba en Fujitsu produceert, maar daarnaast Acer, Apple, Lenovo en Sony tot zijn klanten mag rekenen. Quanta was dan ook lange tijd de grootste notebookfabrikant ter wereld, maar in april haalde Compal voor het eerst zijn grote concurrent in wat aantallen betreft: Compal leverde 2,7 miljoen notebooks en Quanta zag 2,3 miljoen laptops van de lopende band rollen.

In maart leverde Compal nog 2,6 miljoen eenheden, terwijl Quanta zijn afzet stevig zag dalen, want in maart kwamen er nog 2,7 miljoen laptops uit de fabriek. Ook Wistron, een derde grote fabrikant uit Taiwan, kruipt langzaam in de buurt van Quanta, al zag deze fabrikant zijn productie dalen van 2,2 miljoen in maart tot 1,9 miljoen in april, blijkt uit cijfers die Digitimes publiceert.Vooral extra netbook-leveringen en bestellingen uit de Verenigde Staten hielpen Compal. Waarschijnlijk zal het concern de koppositie slechts kort vast kunnen houden: de fabrikant verwacht dat de productie in mei zal dalen, terwijl Quanta een stijging voorziet. Wat omzet betreft was Quanta overigens ook in april onveranderd marktleider. Quanta zette 55,17 miljard Taiwan-dollars, omgerekend 1,68 miljard Amerikaanse dollar om, en Compal 43,77 miljard Taiwan-dollars. Winstron volgde met 40,72 miljard Taiwan-dollars.
MSI kondigt twee nieuwe mobiele workstations aan die zijn gebaseerd op zijn GT60 en GT70-gaminglaptops. De workstations zijn gecertificeerd voor onder andere AutoDesk en zijn gericht op de high- en mid-endmarkt.

Het gaat om de GT70 20K en de GT60 20J. Beide zijn professionele mobiele workstations gecertificeerd voor Adobe Creative Suite 6, Autodesk en SolidWorks. In de laptops is een Intel Core-i7 4700MQ aanwezig die zijn werk doet op maximaal 3,4 GHz. De GT70 heeft een mat 17,3"-scherm met resolutie van 1920x1080 pixels en een Nvidia Quadro K3100M-videokaart. Verder is er een hdd van 1TB die op 7200rpm roteert en 16GB ddr3l 1600MHz ram. De laptop kost 2599,99 dollar en heeft een gewicht van 3,9 kilogram.De GT60 heeft daarentegen een scherm van 15,6 inch, eveneens mat en met resolutie van 1920x1080 pixels, en een Nvidia Quadro K2100M-videokaart, een harde schijf van 750GB en 8GB ddr3l ram op dezelfde klokfrequentie. Deze laptop kost 2009,99 dollar. Beide laptops hebben een blu-rayspeler en -brander, ondersteuning voor wifi-n, sd-kaartlezer, drie usb 3- en twee usb 2-aansluitingen, hdmi 1.4, een 720p-webcam, een touchpad met multitouch en een verlicht toetsenbord.

MSI is van plan zijn line-up van mobiele werkpaarden verder uit te breiden met een 17"-model met een Quadro K4100M- en een 15,6"-model met een Quadro K3100M-videokaart.Asus heeft de G74Sx uitgebracht, een model uit de vierde generatie van zijn G-serie gamingnotebooks. De laptop wordt met een mobiele Core i7-quadcore en GeForce GTX 560M geleverd, en geheugen en hdd's zijn makkelijk te upgraden.Asus levert de G74Sx met Core i7-2630QM, maar er komt ook een goedkopere variant met Core i5-2410M. Het 17,3"-scherm heeft een resolutie van 1920x1080 beeldpunten, maar opnieuw is er voor mensen met een minder groot budget een 1600x900-pixelvariant beschikbaar. Wie behoefte heeft aan 3d-weergave, kan gaan voor de versie met 120Hz-scherm en full-hd-resolutie.De GTX 560M kan over 2 of 3GB gddr5-geheugen beschikken, afhankelijk van de configuratie. De gamingnotebook met quadcore krijgt 16GB geheugen, die met dualcore moet het met de helft doen. Asus biedt verscheidene opslagmogelijkheden, waaronder een hdd van 750GB die op 7200rpm roteert. Ook is er de mogelijkheid om twee hdd's of een additionele ssd van 160GB in te bouwen.

Wat optische drive betreft kan voor blu-ray gekozen worden. Er is een enkele usb 3.0-poort aanwezig en de accu heeft een capaciteit van 74Wh. Asus heeft ten opzichte van de vorige versie wat kleine wijzigingen aangebracht, zoals bij de ventilatieroosters aan de achterzijde. De ventilatoren voor de cpu en gpu opereren onafhankelijk van elkaar. Aan de onderkant is nu een paneel te openen, zodat gebruikers toegang krijgen tot geheugen en hdd, voor upgrademogelijkheden.Asus Nederland kon nog niet zeggen wanneer de modellen daadwerkelijk te koop zijn en wat ze gaan kosten, maar eerder was sprake van een prijs die vergelijkbaar is met die van de huidige G73, waarbij voor de versies met 3d-scherm waarschijnlijk 300 à 400 euro meer betaald moet worden.Het Thaise bedrijf Norhtec heeft een netbook gebouwd die geen accu aan boord heeft, maar zijn prik uit acht penlites haalt. De Gecko EduBook, die ook nog eens geen aparte voeding nodig heeft, zou vier uur op een setje aa'tjes kunnen werken.

Volgens Norhtec levert het achterwege laten van een lion-accu een flinke kostenbesparing op: een achttal oplaadbare aa-batterijen zou niet meer dan 10 dollar per notebook kosten, terwijl speciale laptopaccu's tot wel het tienvoudige zouden kosten. Bovendien heeft de Gecko EduBook geen aparte voeding nodig; de penlites kunnen direct worden opgeladen als de EduBook aan het lichtnet wordt gehangen. Hierdoor zou de netbook vooral interessant zijn voor gebruikers in armere landen, omdat aa-batterijen vrijwel overal verkrijgbaar zijn, zo stelt de fabrikant tegenover LinuxDevices.Om het apparaatje zo zuinig mogelijk op het achttal penlites te laten draaien, heeft Norhtec gekozen voor een Vortex86MX-soc. Deze huisvest een x86-processor met een kloksnelheid van 1GHz, een igp en een geluidschip. Het soc-ontwerp van de Taiwanese firma DMP Electronics heeft genoeg aan passieve koeling. Het ddr2-werkgeheugen - naar keuze 256MB, 512MB of 1GB - is direct op de soc gesoldeerd. De tft-display met led-backlight meet 8,9" en heeft een resolutie van 1024x600 pixels.