Sites Grátis no Comunidades.net


Total de visitas: 11566
Accu Asus K52JB

De Amerikaanse hardwarefabrikant Corsair heeft een nieuwe serie solid state drives uitgebracht. De Force LS-serie is vooral bedoeld als budget-ssd die als upgrade in bestaande systemen ingezet zou moeten worden.De nieuwe LS-serie in de Force-familie van Corsair hebben een midrange controller aan boord. De relatief onbekende flashcontroller uit de 3100-serie van Phison wordt gebruikt om flashchips van Toshiba aan te sturen. De Force LS-ssd's hebben een sata-600-interface, waarover leessnelheden van maximaal 555MB/s en schrijfsnelheden tot 535MB/s gehaald kunnen worden. De opgegeven maximumsnelheden zijn uiteraard sequentiële overdrachtssnelheden: Corsair maakte nog geen andere cijfers, zoals het aantal iops, bekend. Het bedrijf meldt wel dat de Force LS-drives moderne features als trim, garbage collection en smart-commando's ondersteunen. De ssd's hebben een iets dunnere behuizing dan standaard: de 7mm hoge 2,5-drives moeten daarmee compatibel zijn met een groot aantal laptops. De Force LS-serie is in drie capaciteiten, van 60GB, 120GB en 240GB verkrijgbaar. De kleinste drive kost in thuisland de Verenigde Staten 70 dollar; de 120GB-versie kost 110 dollar en de grootste drive moet 200 dollar kosten.

Hitachi heeft zijn notebookschijven een stuk dunner gemaakt dan de reguliere harde schijven voor mobiel gebruik. De nieuwe serie moet onder meer in platte laptops gebruikt gaan worden, zo stelt de producent van harde schijven.De plattere schijven zijn slechts zeven millimeter dik, terwijl reguliere 2½-laptopschijven al snel 9,5mm dik zijn. De 2½-drives kunnen 12,5mm en 15mm dik worden, maar voor consumenten zijn dat geen gebruikelijke formaten. Eind 2009 introduceerde Seagate een laptopschijf van 7mm dik, die vooral in ultraportable laptops gebruikt zou moeten worden. Concurrent Hitachi treedt in de voetsporen van Seagate en toonde tijdens Computex een 7mm dunne Travelstar.De Z5K-serie Travelstar-schijven zijn in capaciteiten van 160, 250 en 320GB beschikbaar en zijn vanzelfsprekend gebouwd met een enkele platter. De draaisnelheid bedraagt 5400 toeren per minuut en de schijven hebben een sata-300-interface. Aangezien de schijven vooral in zuinige laptops en tablets gebruikt moeten worden, is ook het energieverbruik daarop aangepast: tijdens lezen en schrijven verstoken de schijven 1,6W en in idle-modus is dat 0,55W.

Google heeft zonder een grote aankondiging de pagina van een nieuwe dienst genaamd Helpouts online gezet. Hiermee kunnen mensen tegen betaling hun diensten aanbieden via een videochat, waarbij Google twintig procent van het verdiende bedrag afroomt.Op de pagina valt te lezen dat de dienst nog niet publiekelijk beschikbaar is. Gebruikers kunnen wel hun e-mailadres achterlaten om op de hoogte gehouden te worden. Ook is er de mogelijkheid om een invitation-code in te voeren, wat erop duidt dat er momenteel een besloten test gaande is. Op de getoonde foto's zijn voorbeelden te zien van iemand die kookles geeft, een ander die yoga-instructies geeft en iemand die helpt met het repareren van een fiets.Via Helpouts kunnen mensen die verstand hebben van een bepaald onderwerp anderen tegen betaling helpen. Daarvoor wordt dezelfde videochat-technologie gebruikt als Google inzet voor zijn chatdienst Hangouts. Mensen die hun expertise willen aanbieden moeten een aantal zaken invullen, waaronder hun vakgebied, wanneer ze beschikbaar zijn, welke kwalificaties ze hebben en hun tarief. Er kan gekozen worden om klanten te laten betalen per minuut of per sessie. Ook is het mogelijk om geen geld te vragen voor de geboden hulp.

Helpouts zal werken met pc's en laptops, maar ook met smartphones en tablets die iOS en Android draaien. Wanneer de dienst beschikbaar zal zijn voor het grote publiek, is nog niet bekend.Asus heeft op de Cebit in Hannover een nieuwe reeks accessoires voor zijn Eee PC-lijn ontsluierd, waaronder een voip-telefoon, een basisstation en een externe dvd-drive. Daarnaast heeft het bedrijf een 8,9-Eee PC getoond.In een vitrine bij de Asus-stand op de Cebit toonde het bedrijf meer dan alleen de Eee PC-muizen en -oordopjes die het bedrijf eind vorig jaar introduceerde. De kast bevatte dit keer bijvoorbeeld de voip-telefoon Ai Guru U1, die via usb 2.0 aangesloten wordt en die over een 1,3-scherm met een resolutie van 128x64 beschikt. Het apparaat kan ook als een bedrade afstandbediening voor het scrollen en afspelen van muziek dienen. De eveneens getoonde Eee AP is een doorsnee basisstation dat 802.11b/g ondersteunt ; al wat interessanter is de energiezuinige usb 2.0 dvb-t-tuner. Verder wordt de Eee PC-lijn uitgebreid met een hsdpa-kaart die een downloadsnelheid van 3,6Mbps en een upload van 384kbps biedt, en een usb 2.0-dvd-drive, die in zwart en wit leverbaar wordt en dvd'tjes op 8x kan beschrijven.

Verder toonde Asus het grotere broertje van de oorspronkelijke Eee PC. Het scherm van dit model heeft een diagonaal van 8,9 inch en een resolutie van 1024x600 in plaats van een 7-scherm met 800x480 beeldpunten, en ook het toetsenbord is iets groter. Er komt een Windows XP-versie op de markt die over 1GB werkgeheugen en een ssd van 8GB beschikt, terwijl de Linux-variant met 1GB geheugen en een ssd van 12GB zal verschijnen. De Asus-woordvoerder verklaarde dat het nieuwe model over ongeveer vier maanden naar Duitsland komt en hij verzekerde dat de prijs van zowel de Linux- als de Windows XP-versie 399 euro zal bedragen. Wanneer de notebook in de Benelux uitkomt bleef in het ongewisse.Update 17:18: Asus heeft tijdens een persconferentie de Eee pc 900 officieel geintroduceerd. Volgens de fabrikant zijn zowel de 8GB- als 12GB-variant 'Windows ready' en zal de prijs inderdaad 399 euro bedragen. In de zomer moeten de nieuwe modellen in 'een select aantal landen' arriveren.

KPN blijkt op diverse grote stations zijn hotspots te hebben opengesteld. Treinreizigers kunnen hierdoor op diverse locaties nu gratis gebruikmaken van de wifi-verbinding met hun laptop, smartphone of tablet, zo ontdekte Spits.Volgens de krant heeft KPN zijn Hotspot-dienst op de stations Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Schiphol en Amsterdam CS, Sloterdijk, Zuid en Amstel zo ingesteld dat reizigers op die locaties gratis gebruik kunnen maken van draadloos internet via het netwerk van de provider.NS-treinVermoedelijk is dit gedaan in overleg met NS. KPN wilde inhoudelijk niet reageren op de ontdekking van Spits, maar verwees de krant door naar de NS voor meer informatie. Na het inloggen op een Hotspot op een van de locaties wordt momenteel nog doorverwezen naar de site van NS.Een zegsman van de vervoerder hintte er wel op dat de NS het huidige aanbod van gratis internet in intercity's graag wil uitbreiden. In april werd bekend dat internet in treinen van de Nederlandse Spoorwegen gratis blijft. De NS heeft de overeenkomst met T-Mobile, dat de internetverbinding in de trein verzorgt, met een jaar verlengd. Eind dit jaar zijn alle intercity's van internet voorzien.

Lenovo heeft in het afgelopen kwartaal meer smartphones en tablets verkocht dan computers en laptops. Dat is voor het eerst; traditioneel verscheept het bedrijf meer producten in de pc-markt. Vooral in Azië vinden de mobiele apparaten van Lenovo gretig aftrek.Lenovo-logoDat blijkt uit een presentatie over de kwartaalcijfers. De smartphones en tablets van Lenovo worden niet veel in Amerika en Europa verkocht, maar in China heeft de fabrikant een tweede plek in handen op de smartphonemarkt. In het afgelopen kwartaal wist het bedrijf daar 11 miljoen telefoons te verkopen. Lenovo zegt dat zijn wereldwijde smartphoneverkopen in het afgelopen jaar met honderddertig procent toenamen, terwijl de tabletverkopen verdrievoudigden.Ook op de pc-markt, die volgens analisten in een flinke dip zit, doet de Chinese fabrikant het niet slecht. Ten opzichte van een kwartaal eerder wist Lenovo zelfs meer pc's en notebooks te verkopen, en volgens marktonderzoeker IDC heeft Lenovo in het afgelopen kwartaal de toppositie van concurrent HP overgenomen. Hoewel dus meer smartphones en tablets verkocht worden, haalt Lenovo nog steeds het meeste geld uit notebooks en pc's; bij elkaar zijn die goed voor 79,8 procent van de omzet.

AMD heeft de AM1-socket voor losse Kabini-apu's officieel aangekondigd. Het gaat om AMD's eerste 'system in socket'-apu en de specificaties zijn nagenoeg gelijk aan die van de Kabini's die gesoldeerd in laptops en andere systemen te vinden zijn.De AM1-socket is feitelijk de FS1b-socket voor Kabini, maar dan met een pin-grid-array, zodat de gebruiker zelf de apu's kan kiezen of upgraden. Volgens AMD wordt de startprijs van het AM1-platform, bestaande uit moederbord en apu, 60 dollar en het chipbedrijf richt zich op de markt voor goedkope pc-achtige apparaten, die vooral zou groeien in Latijns-Amerika, Zuidoost-Azië en de EMEA-regio, bestaande uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika.De moederborden zullen vrij uitgekleed zijn en daarmee goedkoop te produceren, omdat geen chipset nodig is en de meeste i/o op de soc aanwezig is. De apu's zijn te combineren met maximaal twee sata-600-interfaces, twee usb 3.0-poorten, acht usb 2.0-poorten, vier pci-e 2.0-lanes, displayport, hdmi en vga. Verder beschikken de socket-versies van de Kabini-apu's over vier Jaguar-cores en ondersteuning voor ddr3-1600-geheugen.
Hoog kwaliteit Dell Laptop Accu's vervangen,Dell Notebook Batterij,Dell Adaptor

Op 9 april komen de eerste moederborden beschikbaar en dan zouden er vijftien moederborden van fabrikanten komen, waaronder Asus, MSI, Gigabyte en ASRock. Specificaties van de chips heeft AMD zelf nog niet bekendgemaakt, maar VR-Zone bracht eerder al wel enkele details naar buiten.De printerfabrikanten Canon, HP, Samsung en Xerox zijn samen een alliantie gestart, genaamd Mopria. De bedrijven willen zich richten op het makkelijker maken van printen vanaf mobiele apparaten. Om dit te bereiken zal een nieuwe standaard en een keurmerk ontwikkeld worden.Het doel van de Mopria-alliantie is om een nieuwe categorie printers op de markt te krijgen die voldoet aan een nieuwe standaard voor draadloos printen. Deze printers worden dan van het Mopria-keurmerk voorzien, zodat consumenten weten dat de printer compatibel is.