Sites Grátis no Comunidades.net


Total de visitas: 11106
Accu Asus K52JC

De apps zijn te downloaden uit de bèta van de Windows Store, die onlangs tegelijk met een nieuwe build voor Windows 10 Technical Preview verscheen. Het gaat om 'universele apps' die op meerdere typen apparaten met Windows 10 werken. Alle versies van Word, Excel en PowerPoint zijn geoptimaliseerd voor gebruik op touchscreens, maar de varianten voor mobiele telefoons verschijnen ergens in de komende weken. De nu vrijgegeven apps zijn dan ook voor laptops, pc's en tablets met touchscreens, meldt Microsoft.Microsoft zet Office for Windows 10 standaard op smartphones en kleine tablets die het OS draaien. Andere systemen met de software kunnen de apps uit de Windows Store halen. Naast Word, Excel en PowerPoint, gaat het pakket uit OneNote en Outlook bestaan. Het softwareconcern kondigde Office for Windows 10 op 21 januari aan.Een uitgebreidere versie van het kantoorpakket gaat Office 16 heten en deze opvolger van Office 2013 moet in de tweede helft van 2015 verschijnen, zo maakte Microsoft onlangs bekend.

Lenovo heeft de N500, onderdeel van zijn 3000-notebooklijn, in Nederland gepresenteerd. Met de laptop, die over een 15,4-breedbeeldscherm beschikt, richt de Chinese fabrikant zich op de kleinzakelijke markt.De N500 heeft een mobiele Core 2 Duo-cpu aan boord, evenals vier usb 2.0-poorten, een minifirewire-interface en een 5-in-1-kaartlezer. Alle modellen die Lenovo uitbrengt bevatten tevens een hdmi-interface, maar slechts enkele notebooks zijn uitgerust met een 1,3-megapixelcamera, waaronder ook de N500.Het 15,4-scherm van de N500 kan 1280x800 pixels weergeven. Lenovo richt zich niet alleen op kleine bedrijven maar ook op zelfstandigen, en biedt dan ook de keuze uit Windows Vista Home Basic, Home Premium of Business. De notebook beschikt niet over spetterende specificaties en zal het dus van zijn prijs moeten hebben, maar welke prijs dat is kon de woordvoerder van Lenovo nog niet aangeven. In het Verenigd Koninkrijk kost het eenvoudigste model, voorzien van Intels T3400-processor op 2,16GHz en een harde schijf van 160GB, 528,75 pond, omgerekend 615 euro.

Marktonderzoeker Canalys verwacht dat de tabletverkoop volgend jaar goed is voor 50 procent van de wereldwijde verkoop van computers, waaronder het bureau dus ook tablets schaart. Daarmee zouden tablets beter verkopen dan alle laptops en desktops bij elkaar opgeteld.Volgens Canalys hadden tablets in het derde kwartaal van dit jaar een marktaandeel van 40 procent, maar in 2014 zal de tabletverkoop de grens van 50 procent passeren, verwacht de marktonderzoeker. In totaal worden er 285 miljoen tablets in 2014 verkocht, voorspelt Canalys op basis van de huidige trends, terwijl dat aantal in 2017 zou groeien tot bijna 400 miljoen. Android zou daarbij het dominante besturingssysteem zijn met een aandeel van 65 procent van de verkochte tablets.

De marktonderzoeker stelt dat de tabletmarkt voorlopig door Apple en Samsung gedomineerd zal blijven worden, al zal het marktaandeel van beide bedrijven toch slinken. Met name de verdere groei van tablets in het budgetsegment speelt daarbij een rol. Verder meent Canalys dat Apple vooral in de markt voor laptops en desktops marktaandeel zal gaan verliezen omdat het bedrijf doelbewust blijft vasthouden aan relatief hoge marges op zijn producten.De marktanalist voorspelt dat Microsoft zijn aandeel in de tabletmarkt ziet groeien van 2 procent in 2012 naar 5 procent volgend jaar. Onder andere de overname van Nokia moet de softwaregigant daarbij helpen, maar Canalys stelt wel dat Microsoft zich nog meer moet richten op de ontwikkeling van apps en zijn andere diensten en producten beter moet integreren in zijn tabletaanbod.Apple zou wachten met de release van de nieuwe MacBook Air tot Mac OS X Lion af is. De fabrikant zou de dunne laptops niet met Mac OS X 10.6 Snow Leopard willen uitbrengen. Apple zou ook de nieuwe Mac Mini's met Lion willen uitrusten.

Apple zou de voordelen van Mac OS X Lion zo groot vinden dat het bedrijf wacht met de release van de nieuwe MacBook Air tot het besturingssysteem de Gold Master-status krijgt. Volgens eerdere berichten is de massaproductie van de MacBook Air met zuinige Sandy Bridge-processor al begonnen en de verwachting was dan ook dat deze nog in deze maand zou uitkomen. Bronnen van Apple Insider vertellen echter dat hij met Mac OS X Lion wordt uitgerust. De release van het nieuwe OS van Apple is in juli.Apple zou om dezelfde reden wachten met de introductie van nieuwe Mac mini's met Sandy Bridge en Cinema Displays met Thunderbolt. Het lijkt niet vreemd dat Apple zijn komende notebooks wil uitrusten met Lion: het OS bevat enkele eigenschappen waar vooral apparaten met relatief weinig opslagcapaciteit en zonder optische drive voordeel bij hebben, zoals automatische synchronisatie met Apples datacenter.De notebooklijn van Sony wordt uitgebreid met twee ultraportable Vaio's in de TT-serie. De kleine notebooks zijn bedoeld voor de zakelijke markt. Vanaf eind oktober zijn ze verkrijgbaar.

De beide laptops in de VGN-TT-serie zijn voorzien van een breedbeeld wxga-scherm met een beelddiagonaal van 11,1 en een resolutie van 1366x768 pixels. De displays worden door led's verlicht en in beide gevallen aangestuurd door Intels onboard gma 4500MHD-gpu. Zowel de matzwarte VGN-TT11X als de champagnekleurige VGN-TT11M hebben de SU9300 Core 2 Duo- processor aan boord, die zijn werk op 1,2GHz doet. De laptops worden beide met Windows Vista geleverd: de Business-variant is voor de zwarte laptop gereserveerd, terwijl de TT11M-Vaio van de Premium-versie is voorzien.

De TT11X heeft 4GB ddr3-geheugen en een sata-harde schijf van 160GB met een rotatiesnelheid van 5400rpm aan boord, terwijl de TT11M het met 2GB ddr3-geheugen en een 120GB grote sata-schijf moet doen. Beide laptops wegen dankzij hun behuizing, waarin koolstofvezel gebruikt is, slechts 1,29 kilo. De breedte van de Vaio's is ongeveer 28cm, de lengte 20cm, terwijl de dikte slechts 23,5mm bedraagt. Beide laptops hebben een zescellige accu met een capaciteit van 5400mAh. Die accu zou respectievelijk 460 minuten en 570 minuten mee moeten kunnen. De zwarte VGN-TT11X kost de lieve som van 2499 euro, terwijl de VGN-TT11M voor 1799 euro van eigenaar wisselt.Dell heeft in zijn winkel een upgrade voor zijn reeks Dell Mini 10-netbooks beschikbaar gemaakt. Met deze zogeheten Performance Plus-configuratie worden de 10-netbooks uitgerust met een '720p'-scherm en decoderchip.

De decoderchip moet het mogelijk maken hd-video af te spelen op de netbook. De verantwoordelijke chip, Broadcoms Crystal HD-chip, maakt het afspelen van hd-videostreams mogelijk dankzij de ondersteuning voor onder meer h264-, mpeg2-, en mpeg4-codecs. De chip ontlast de Intel Atom N450-processor die met de Mini 10 wordt geleverd en onvoldoende rekenkracht heeft om een 1080p-video te decoderen. De hd-video kan overigens niet in zijn volledige resolutie op het 10-display getoond worden: de Mini 10 heeft een 1366x768 pixels tellend scherm, wat wel voldoende is voor de hd-ready resolutie.Naast de Crystal HD-decoderchip brengt de Performance Plus-optie nog een aantal extra's met zich mee. Zo krijgt de ingebouwde harde schijf een upgrade van 160 naar 250GB en wordt de standaard audio-hardware vervangen door een chip van SRS. Ook de accu krijgt meer capaciteit in de vorm van een zescel-accu van 56 wattuur. Het meegeleverde besturingssysteem is de netbook-editie van Windows 7 Starter, hoewel het geheugen nog altijd uit slechts 1GB ddr2 bestaat.

De nieuwe Mini 10-variant kost in de Amerikaanse Dell-winkel 409 dollar. In de Nederlandse winkel kan de vernieuwde Mini 10 nog niet worden gekozen: de netbooks worden daar nog in de oude configuratie aangeboden. Zo is het besturingssysteem nog Windows XP en is de Atom-cpu de Z520, die met zijn 1,33GHz kloksnelheid trager is dan de op 1,66GHz tikkende N450 in de Performance Plus-versie.Hoewel de tablet nog niet geheel degelijk aanvoelt, is het knap hoe Intel de hardware voor 500 dollar kan leveren. Dat is de conclusie van reviewers van Laptopmag.com die een sample van de CTL 2go Tablet mochten bekijken. Hoog kwaliteit Laptop Accu's vervangen,Notebook Batterij,Adaptor

CTL 2go TabletCTL verkocht als oem-partner van Intel al eerder de Classmate-pc, en gaat nu hetzelfde doen met de Intel Classmate Netvertible. De tablet voelt volgens de testers als preproductiemodel nog niet geheel solide aan, maar dat lijkt een tijdelijk probleem. De trekpleister van de 2go Tablet is uiteraard het aanraakgevoelige en kantelbare 8,9 lcd-scherm. Het touchscreen heeft een resolutie van 1024x600 beeldpunten en kan zowel met de vingers als een stylus worden aangestuurd.Volgens de reviewers reageert het touchscreen niet altijd even goed en moet er vrij hard met de stylus op het scherm worden gedrukt om aantekeningen te kunnen maken. Met de vinger blijkt het tekenprogramma Artrage echter prima te bedienen. Een ander pluspunt is de aanwezigheid van een bewegingssensor, waardoor de desktop automatisch meedraait met de schermoriëntatie. Intel heeft voor Windows XP Home een quick launcher met grote knoppen toegevoegd, waardoor de op schoolkinderen gerichte interface eenvoudig te bedienen is. Ook het feit dat het toetsenbord vloeistofbestendig is, maakt de tablet geschikt voor jonge gebruikers.