Sites Grátis no Comunidades.net


Total de visitas: 11589
Accu ASUS N53JF-SZ167V

Het Nederlandse bedrijf Commodore heeft een roerige periode achter de rug. Ondanks zijn naamsbekendheid oogstte de fabrikant weinig succes met zijn muziekspelers en game-pc's. Begin dit jaar werd de dochteronderneming Commodore International failliet verklaard, waardoor het bedrijf de zo gekoesterde merknaam leek te gaan verliezen, maar eind april bleek het faillissement ten onrechte te zijn uitgesproken.Toshiba heeft repair manuals voor zijn laptops van een Australische blog laten halen. Volgens de fabrikant is het gevaarlijk als mensen zelf hun laptop gaan repareren. Andere fabrikanten als Lenovo, Dell en Apple laten de handleidingen gewoon op de Australische site staan.Toshiba draagt vier redenen aan om de handleidingen offline te laten halen; de belangrijkste is volgens de 25-jarige Australische blogger en reparateur van computers dat de fabrikant copyright heeft op zijn handleidingen. Bovendien krijgen reparatiecentra de handleidingen alleen onder strikte geheimhouding, staat er vertrouwelijke informatie in de handleidingen en zouden mensen hun eigen laptop niet moeten repareren vanwege veiligheidsrisico's. Gebruikers konden de handleidingen gratis en zonder registratie downloaden van de site.

De Japanse fabrikant is de enige die de blogger heeft benaderd met een dergelijk verzoek. Andere fabrikanten, waaronder Apple, Lenovo, Samsung, Dell en Panasonic laten de handleidingen gewoon staan en sommige publiceren ze zelf, op hun eigen website. De blogger heeft de handleidingen van Toshiba offline gehaald, omdat hij zegt geen geld te hebben voor een juridische procedure.MSI heeft een kleinere en goedkopere versie van zijn Wind-netbook geïntroduceerd. Daarnaast heeft de Taiwanese fabrikant de oorspronkelijke variant meer opslagcapaciteit gegeven.De nieuwe loot aan de Wind-stam is de U90. Dit model beschikt over een 8,9-scherm met een resolutie van 1024x600 beeldpunten, terwijl de U100-netbook die in april het levenslicht zag een 10-scherm heeft. De overige specificaties zijn vergelijkbaar: ook de 8,9-variant beschikt over de N270-Atom die op 1,6GHz loopt, 1GB geheugen, 802.11b/g-wifi, bluetooth en een 1,3-megapixelcamera. Beide machines bevatten verder drie usb-poorten, een ethernet-aansluiting, een vga-output en een sdhc-geheugenkaartlezer.

Verschil is er op het gebied van opslag: de U90 heeft een harde schijf met 80GB aan boord, terwijl de U100 een upgrade heeft gekregen en nu 120GB in plaats van 80GB opslagcapaciteit biedt. De nieuwe Wind wordt overigens alleen met Suse Linux voorgeïnstalleerd geleverd; voor Windows XP kan niet worden gekozen. De adviesprijs van de 8,9-Wind bedraagt 332 euro, terwijl die van zijn grote broer 406 euro is. Wie geen hogere opslagcapaciteit wil maar de voorkeur geeft aan de 10-netbook, kan voor een gereduceerde prijs de grotere variant met 80GB aanschaffen. Diegene zal dan wel met een roze Wind genoegen moeten nemen, want alleen in deze kleur brengt MSI de 80GB-U100 nog uit, en wel voor een prijs van 393 euro.

Update 2 september: MSI laat weten dat de roze 80GB-Wind niet in Nederland geleverd gaat worden. Wel komt hier de Wind 'Love Edition' beschikbaar die voorzien is van een print op de achterkant van het scherm en een 160GB-schijf.Internetprovider Xs4all overweegt om een volwaardige virtuele operator te worden, die ook belminuten en sms'en aanbiedt. Daarbij zouden gebruikers met een vast internetabonnement mogelijk 500 megabyte per maand aan gratis dataverkeer krijgen.Op dit moment biedt Xs4all wel internetabonnementen voor onderweg aan, maar daarbij gaat het enkel om dataverkeer en niet om sms'en en bellen, bijvoorbeeld voor gebruik in een tablet of laptop. Uit een enquête die Xs4all onder zijn klanten houdt en die in handen is van Tweakers, blijkt echter dat het bedrijf overweegt om een volwaardige virtuele operator te worden op het netwerk van moederbedrijf KPN. Daarbij zouden in ieder geval sim only-abonnementen kunnen worden afgesloten.

Xs4all-woordvoerder Niels Huijbregts bevestigt dat de enquête wordt gehouden, maar tekent aan dat dat niet betekent dat de mobiele abonnementen er ook echt komen. We peilen wel vaker onder onze klanten naar hun interesses, aldus de woordvoerder. Het is onduidelijk wanneer Xs4all de knoop doorhakt over de vraag of er mobiele abonnementen komen.De internetprovider overweegt om abonnees van een vast internetabonnement gratis 500 megabyte internet te geven, al is onduidelijk of ze daarbij ook nog belminuten zouden moeten afnemen. Een sim only-abonnement met 2 gigabyte per maand zou tien euro moeten kosten, 5 gigabyte vijftien euro en 15 gigabyte twintig euro. Bellen zou 10 euro per maand voor 350 minuten of 20 euro voor een onbeperkt aantal minuten moeten kosten; sms'en zou helemaal gratis zijn.Logischerwijs zouden de mobiele abonnementen gebruikmaken van het netwerk van KPN, waarbij klanten toegang hebben tot 4g. De contractduur van een abonnement zou een maand bedragen, waarna klanten dus maandelijks kunnen opzeggen.

Hardwarefabrikant Dell heeft een tipje van de sluier omtrent zijn nieuwe 'Latitude On'-technologie opgelicht. De technologie doet denken aan de functionaliteit van Microsofts Sideshow en moet laptops al voor het opstarten bruikbaar maken.Latitude On behelst het gebruik van een tweede, energiezuinige sub-processor met rom-geheugen die ervoor moet zorgen dat een gebruiker direct kan e-mailen, zijn agenda kan raadplegen en kan surfen zodra hij zijn laptop opent. Het besturingssysteem hoeft daarvoor niet opgestart te worden, zo heeft Dell bekendgemaakt tijdens een persevenement dat gelijktijdig in Londen, San Francisco en Austin werd gehouden.Dell Latitude e4200 De technologie debuteert over enkele maanden op de net aangekondigde Latitudes E4200 en E4300. Hoewel bezitters van deze laptops hun apparaat zullen moeten openschroeven om de benodigde hardware te plaatsen, zal iedere gebruiker dit 'in een handomdraai kunnen doen', claimt een woordvoerder van Dell.

Latitude On is gebaseerd op Microsoft Office en Exchange en de combinatie met hardware maakt de technologie anders dan bijvoorbeeld Splashtop. Dit systeem wordt onder meer gebruikt door Asus, dat op nieuwe notebooks en moederborden het basis-besturingssysteem Express Gate biedt, en Voodoo, dat deze technologie gebruikt voor zijn pre-bootomgeving IOS. De nieuwe technologie van Dell heeft ook wel wat weg van Sideshow, waarvan de functionaliteit voor het eerst in Windows Vista is toegepast. Met Sideshow, dat op de Preface-technologie van Portalplayer is gebaseerd, kan informatie op een extra schermpje worden getoond. Hiermee is bijvoorbeeld een agenda toegankelijk zonder dat het OS hoeft te worden opgestart.

Amazon heeft een barcodescanner voor thuisgebruik aangekondigd. Het apparaatje kan door klanten worden gebruikt om online boodschappen te doen bij Amazon. Met de barcodescanner moet het gemakkelijk worden om al aangekochte producten opnieuw te kopen.De barcodescanner, met de naam Dash, komt gratis beschikbaar voor Amerikaanse klanten en wordt gekoppeld aan AmazonFresh, de tak van het onlinewarenhuis dat gericht is op het doen van boodschappen. Vooralsnog biedt Amazon dit echter alleen aan in de Verenigde Staten, waarbij het onduidelijk is of en wanneer er uitbreiding naar het buitenland volgt.Met Dash kunnen klanten barcodes van producten scannen om deze gemakkelijk opnieuw te bestellen. Ook is het mogelijk om via spraak een product aan het boodschappenlijstje toe te voegen. Volgens Amazon moet dit het gemakkelijker maken om eten en drinken aan te vullen in huis. De barcodescanner kan daarnaast ook herinneringen geven. Via AmazonFresh zijn ongeveer een half miljoen producten te koop.

De Dash, die beschikt over wifi, moet worden gekoppeld aan een AmazonFresh-account. Na het scannen van de boodschappen kan de klant op de pc of laptop de bestelling bevestigen en een afleverafspraak maken. Vooralsnog is Dash alleen beschikbaar op uitnodiging.HP heeft met de Elitebook 2530 naar eigen zeggen het lichtste en dunste model uit zijn zakelijke notebooklijn uitgebracht. Daarnaast komt HP met de Elitebook 2730p-tablet op de markt.De 2530 weegt 1,45kg, is 2,5cm dik en heeft een 12,1-scherm met een resolutie van 1280x800 beeldpunten. Het notebook heeft een ultra low voltage- of low voltage-processor van Intel onder de motorkap, samen met de GS45 Express-chipset. HP heeft geen concessies gedaan wat duurzaamheid betreft want de laptop voldoet aan de militaire MIL-STD 810F-standaard, hetgeen inhoudt dat het apparaat bestand is tegen stof en hoge temperaturen. Noemenswaardig is verder de 2-megapixelcamera, die gebruikt kan worden in combinatie met HP's Business Card Reader-software om de tekst van businesscards te scannen en te converteren.Hoog kwaliteit Laptop Accu's vervangen,Notebook Batterij,Adaptor

hp elitebook 2530p
De HP Elitebook 2730p lijkt sterk op de 2710p-tablet. Deze convertible, waarbij het scherm gedraaid en geklapt kan worden, heeft eveneens een 12,1-scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels. Ook de overige specificaties zijn gelijk, zoals de aanwezigheid van een ulv- of lv-cpu, GS45 Express-chipset met GMA X4500 HD-igp en maximaal 8GB ram-geheugen. Ook bij dit model kan de 2-megapixelcamera gebruikt worden in combinatie met de Business Card Reader-applicatie. In tegenstelling tot de Elitebook 2530 heeft de 2730p echter geen optische drive aan boord. De gebruiker die hier behoefte aan heeft kan deze via een optionele docking bay toevoegen, aldus HP.Lenovo heeft tijdens een eigen evenement in Londen nieuwe producten in zijn Yoga-lijn aangekondigd. Het topmodel, de Yoga 3 Pro, is dunner en lichter dan zijn voorganger en heeft een Core M-processor. Ook kondigde het bedrijf een tablet met een picoprojector aan.