Sites Grátis no Comunidades.net


Total de visitas: 12372
Accu ASUS P55

Een groot voordeel dat de iPad Pro 9.7 heeft ten opzichte van zijn grote broer is natuurlijk de draagbaarheid. De grote iPad Pro was zwaar, paste lastiger in je tas en nam je dan ook minder snel met je mee. Het 9,7 inch-model is precies het tegenovergestelde.Inmiddels heeft de tablet een vast plekje in onze rugzak gekregen, en terwijl we in de trein zitten pakken we hem er gemakkelijk bij. Door het kleinere scherm kun je hem ook zonder probleem met een hand vasthouden. Wel zo handig als je onderweg bent en geen tafel tot je beschikking hebt.

Als je van plan bent om van alle nieuwe mogelijkheden gebruik te maken, zul je flink in de buidel moeten te tasten. De ondersteuning voor de Apple Pencil en het Smart Keyboard is leuk, maar de accessoires moet je er wel los bij kopen, respectievelijk voor €169,- en €109,-.Vanaf 689 euro haal je het 32GB-model van de iPad Pro in huis, de 128GB- en 256GB-variant zijn nog een slag duurder. Hierdoor kom je al snel uit op een bedrag rond de duizend euro, wat voor een tablet wel erg veel is. Zeker omdat de iPad Pro nog te beperkt is als laptopvervanger.

Tim Cook heeft meerdere malen gezegd dat de iPad de toekomst van de laptop is, en daarom hebben we de afgelopen week de iPad Pro zo vaak mogelijk als MacBook gebruikt. Al snel liepen we tegen problemen aan.Omdat de iPad Pro 9.7 nog steeds alleen een Lightningpoort heeft, sluit je er niet zo makkelijk andere apparaten, harde schijven of SD-kaarten op aan. Bovendien is iOS als besturingssysteem geweldig voor smartphones en tablets, maar schiet het tekort qua laptopfuncties. Maximaal twee apps naar elkaar gebruiken is leuk, maar in de praktijk gebruiken we veel meer programma’s tegelijk. Ook het ontbreken van een muis werd al snel vervelend.

Al snel kwamen we er achter dat we onze werkwijze wel erg aan de iPad aan moesten passen, wilden we de tablet als volwaardige laptopvervanger gebruiken. Natuurlijk, je kunt er goed teksten op uitwerken die je vervolgens als je thuis bent online zet via je computer, en dankzij iWork en Office-apps kun je er zelfs prima presentaties en spreadsheets mee voorbereiden en uitwerken. Wil je echt professionele taken uitvoeren, dan is een iPad Pro op teveel vlakken niet voldoende.

Het is dan ook jammer dat Apple de iPad zo graag als laptopvervanger in de markt zet. De iPad Pro 9.7 is namelijk de beste iPad tot nu toe, maar kan door beperkingen van iOS niet opboksen tegen een MacBook. Ben je echter op zoek naar een professionele tablet, dan is dit je beste keuze. Ook als je geen Apple Pencil of Smart Keyboard nodig hebt, zijn de indrukwekkende prestaties, accuduur, speakers en het True Tone display de moeite waard als je een krachtige tablet nodig hebt.

Android-apps zijn waarschijnlijk binnenkort ook te gebruiken op Chromebooks, de goedkope laptops van Google die slechts over een internetbrowser beschikken.
Daarop wijst een nieuw stuk code, gevonden door een Reddit-gebruiker. én van de aspecten waar bij smartphones het meest over geklaagd wordt is de batterijduur. Door de vele toepassingen die onze smartphone mogelijk maakt, moet je hem soms na een halve dag alweer aan de oplader leggen. De laatste tijd is er is dan ook vrij weinig veranderd omtrent de batterijtechnologie. De vraag is: staan we eindelijk op het punt om daar verandering in te brengen?De batterijtechnologie is niet alleen in smartphoneland een belangrijk onderwerp. Door de komst van het (thuis) opwekken van groene stroom zijn veel huishoudens, als de zon schijnt of de wind waait onafhankelijk van grote energiemaatschappijen. De Tesla Powerwall speelt daarop in door de mogelijkheid te bieden om deze energie op te slaan voor later gebruik en daarmee volledig onafhankelijk te worden van energiemaatschappijen.De Tesla Powerwall heeft nu de mogelijkheid om tussen de 7 en 10 kilowattuur op te slaan, terwijl alleen het aanzetten van de wasmachine, de droger en je haar een half uur föhnen al goed is voor een verbruik van 6 kilowattuur. Verbeterde batterijtechnologieën zouden er dan ook voor moeten zorgen dat bijvoorbeeld de Powerwall goedkoper wordt en meer energie kan opslaan.

Ook elektrische auto’s hebben baat bij nieuwe technologieën voor batterijen. Een Tesla heeft momenteel bijvoorbeeld 85 kilowattuur aan accucapaciteit aan boord. De batterijen bepalen tussen 30 en 50 procent van de totale prijs van de auto. Wanneer de batterijtechnologie verbetert, worden elektrische auto’s niet alleen goedkoper en daarmee aantrekkelijker, maar kunnen ze ook meer kilometers per acculading rijden (de actieradius wordt groter).Batterijtechnologie is dus niet alleen zo geliefd om de levensduur van je telefoonbatterij te verhogen, maar ook om de mogelijkheden van duurzame energie te vergroten.Batterij-oorlogSteve LeVin is schrijver van het het boek The Powerhouse: Inside the Invention of Battery to Save the World. Hij sprak in november op Border Sessions over de langzame ontwikkelingen omtrent het opslaan van energie en de gigantische aandacht die er voor het ontwikkelen van nieuwe batterijtechnologieën is. De (grootschalige) opslag van energie is namelijk behoorlijk belangrijk om duurzame energie ook duurzaam te houden.Volgens Levin mag de Russische President Vladimir Poetin hier best nerveus van worden en kan de uiteindelijke ontwikkeling van batterijen wel eens uitmonden op een ‘batterijoorlog’. Ruim 68 procent van de totale Russische export bestaat namelijk uit olie en gas. Mochten nieuwe technologieën ervoor zorgen dat er (grootschalig) groene energie kan worden opgeslagen, dan zou dit betekenen dat er een drastisch verminderde vraag naar deze grondstoffen is, wat extreme gevolgen heeft voor de inkomsten van Rusland.

Chromebooks die op verse 51 van ChromeOS draaien geven een optie weer waarmee het mogelijk moet worden om Android-apps te draaien op Chromebooks. De optie verdwijnt echter weer snel, waardoor de mogelijkheid nog niet te gebruiken is.Er zijn al meerdere Android-apps die draaien op ChromeOS, zoals Vine en Evernote. Die apps werden destijds beschikbaar gemaakt bij wijze van experiment. De functie die nu is opgedoken wijst er op dat veel meer Android-apps ook gaan werken op de laptops van Google.Phorce, de Nederlandse maker van een slimme tas en een van de meest succesvolle Nederlandse Kickstarterprojecten, is failliet.
Dat maakt het bedrijf dinsdag bekend. Het project haalde in 2012 op crowdfundingsite Kickstarter een bedrag van 199.950 dollar op, waarmee het nog altijd een van de meest succesvolle Nederlandse Kickstarterprojecten is.

Het bedrijf laat weten dat het tegen een hoop problemen aanliep tijdens het productieproces. "Ondanks onze inspanningen waren de vertragingen en uit de hand lopende kosten te veel voor ons om op te lossen", aldus het team achter Force. ​In de tas waar Phorce aan werkte zat een accu. Via een snoer kan een laptop, tablet of telefoon worden opgeladen. De tas kon ook worden verbonden aan smartphones, zodat er een melding kan worden gegeven wanneer de tas ergens wordt vergeten.Het is nog niet duidelijk of mensen die in de Kickstarter-campagne hebben geïnvesteerd iets tegemoet kunnen zien.

Blueprints obtained by Steve Hemmerstoffer (AKA @OnLeaks) for uSwitch apparently confirm a number of key features that have been rumoured for some time.De buitenkant van de Lenovo Yoga 700 is gemaakt van een effen en zacht materiaal. De binnenkant is glad en minder zacht, waardoor je, met de hitte van de afgelopen bijvoorbeeld, met je palmen wel eens blijft plakken. De scharnieren zijn standaard te noemen en zijn niet zo bijzonder als die van de Lenovo Yoga 900. Wel zal de laptop te allen tijde zijn warmte kwijt kunnen aan de achterkant en voelt het apparaat over het algemeen behoorlijk stevig aan. Verder is het design niet opvallend of bijzonder te noemen, waardoor je er zo langs kan lopen in de winkel.

Het apparaat is in verschillende modi te gebruiken, die voor verschillende situaties bruikbaar zijn. Zo is er de modus waarbij je het scherm rechtop zet met het toetsenbord naar beneden. De laptop schakelt dan naar tabletmodus en zet het toetsenbord uit, waardoor je prima presentaties kunt geven of een video kunt kijken. Datzelfde geldt voor de tentstand. Ook is er de laptopstand, waarbij je toegang krijgt tot het complete toetsenbord en is er natuurlijk de tabletmodus, wanneer je het scherm helemaal naar achterkant hebt geklapt.

Aan de rechterkant van het apparaat bevinden zich alle knoppen die je nodig hebt. Daar vind je de knoppen voor het aan- en uitzetten, voor het regelen van de volume en voor het vastzetten van het scherm, zodat die niet meedraait wanneer jij het scherm wel omdraait. Aan de voorkant zit het Windows-logo, die tevens dient als een capacitive homeknop. Verder is de tablet niet heel zwaar: 1,59 kilo. Op je schoot merk je er weinig van en onderweg ook niet, maar wanneer je hem wellicht te lang in één hand vasthoudt als tablet weer wel.

De Lenovo Yoga 700 beschikt over twee usb 3.0-poorten, een usb 2.0-poort (waar je de convertible ook mee oplaadt) en een sd-kaartlezer. Er is geen usb-type-c-poort aanwezig. Daardoor is de tablet misschien minder goed voorbereid op de toekomst, maar voorlopig genieten de gewone usb-accessoires nog de voorkeur. Verder is er één poort voor een koptelefoon en microfoon, kun je rekenen op een camera, micro-hdmi-poort, een trackpad en natuurlijk Bluetooth 4.0 en wifi. Een compleet pakket, waar alleen de usb-type-c misschien mist.

Net zoals bij de Lenovo Yoga 900 zien we dat de speakers zich hier aan de onderkant van het apparaat bevinden. De speakeropeningen staan wel iets meer naar de zijkant gericht, maar ook hier merk je dat het geluid er niet altijd er goed uitkomt wanneer je de 700 in laptop- op tabletmodus gebruikt. Het geluid lijkt haast weggemoffeld, ook al kan het best kraakheldere tonen ten gehore brengen. Qua basgeluid valt er nog wat te wensen, maar dat is niet vreemd wanneer een product dun moet blijven. Er blijft immers weinig ruimte over voor een goede bas.De camera is van dezelfde kwaliteit als die van de Yoga 900. Je kunt video’s maken in 720p en daardoor goed Skypen, maar reken er wel op dat veel details zullen wegvallen in de video’s (of foto’s) die je maakt of streamt.

Lenovo belooft een accuduur van om en nabij de zeven uur en dat betekent dat je het grootste gedeelte van de werkdag zonder oplader zou moeten kunnen werken. En dat kan ook, ook al heb ik niet altijd de zeven uur gered. Het ligt er meestal iets onder, maar dat hangt ook weer af van de programma’s die je gebruikt. Photoshop slurpt de batterij sneller leeg dan alleen Chrome of Excel en wanneer je meerdere programma’s open hebt staan, dan wordt het proces ook nog versneld. Reken dus op een tijd van om en nabij de zes uur op een volle accu.

Het toetsenbord kun je als smal ervaren, zeker wanneer je grote handen hebt. Ook is het zo dat enkele knoppen kleiner zijn dan gebruikelijk, zoals de enter- en backspace-knoppen, waar je echt aan moet wennen tijdens het typen. Een voordeel is in elk geval dat het bord voorzien is van verlichting, waardoor je ook in het donker prima kunt zien waar je moet typen (mits je dat nog niet blind doet of nog went aan de nieuwe toetsen). Er is tevens een rij functietoetsen aanwezig, die meteen toegang bieden tot functies die normaal als secundair worden gezien.

De Lenovo Yoga 700 wordt geleverd met Windows 10. Het besturingssysteem draait lekker vlot op deze hardware en dat mag ook wel, omdat je 8GB aan werkgeheugen hebt. Wel worden er wat voorgeïnstalleerde programma’s meegeleverd die voor wat ongemak kunnen zorgen, zoals de virusscanner van McAfee. Wanneer je die software niet snel verwijderd, dan kan die je systeem vertragen en valt het je constant lastig met de mededeling dat je systeem niet goed beveiligd zou zijn. Lekker verwijderen en gebruikmaken van bijvoorbeeld Defender.

Daarnaast worden er ook nog programma’s meegeleverd die van Lenovo zijn, waar je vrijwel nooit iets mee zult doen. De programma’s bieden geen meerwaarde. Zo is er een programma die kan helpen de batterijduur te verlengen, door bijvoorbeeld de helderheid te verlagen. Maar dat kun je zelf ook doen of bedenken, natuurlijk.

De Lenovo Yoga 700 heeft best wat mooie specs aan boord voor een hoop doeleinden. Natuurlijk is er genoeg werkgeheugen en processorkracht aanwezig voor tekstverwerking, fotobewerking en meer en ben je zelfs in staat de wat oudere games op het apparaat af te spelen. Moderne games maken geen kans op de hardware, omdat er daarvoor gewoonweg te weinig kracht aanwezig is. Dat is ook helemaal niet erg, aangezien een apparaat zoals deze daar ook helemaal niet voor bedoeld is. Over het algemeen kun je dus een hoop met de hybride tablet.

Het toetsenbord heeft hetzelfde probleem als de Lenovo Yoga 900. Het is best smal te noemen, waardoor je nog wel eens op de verkeerde toets tikt. Het ligt er natuurlijk aan wat je al gewend bent; gelukkig is het geen onoverkomelijk probleem. Desondanks moet gezegd worden dat sommige knoppen toch echt te klein zijn, zoals de pijltjestoetsen en de enterknop. Video’s bekijken op het apparaat werkt meer dan prima, ondanks de reflecties, voornamelijk vanwege het geluid uit de luide speakers die je beter kunt horen in de tentmodus of de stand waarin je het toetsenbord naar beneden gericht is en de speakers daardoor naar boven.

De stand die ik persoonlijk het meest gebruikt heb, is de laptopmodus. In mijn dagelijkse bezigheden heb ik daar het meeste aan – als nieuwsschrijver en recensent. Daarnaast heb ik het apparaat ook wel eens in de tentmodus gebruikte wanneer ik aan het gamen was en even snel een filmpje moest checken voor het behalen van achievements op de Xbox. Door het touchscreen was ik snel in staat video’s te pauzeren en te starten en doordat de speakers daardoor niet waren afgeschermd, heb ik ook goed kunnen horen wat er gezegd werd.