Sites Grátis no Comunidades.net


Total de visitas: 10947
Accu ASUS UL50VG

De grote fietsmerken Gazelle, Batavus, Sparta is sinds vorige week woensdag herhaaldelijk om een reactie gevraagd, maar zij wilden niet reageren Is de batterij van je MacBook opvallend snel leeg en gebruik je Chrome? Schakel over naar Safari en je zult veel betere resultaten boeken, blijkt uit een test van BatteryBox. Het was al langer bekend dat Chrome niet bepaald zuinig omspringt met de batterij van je laptop, maar uit benchmarks blijken nu de precieze verschillen tussen Chrome, Safari en Firefox.

De ontwikkelaars van BatteryBox, een externe accu voor je Apple-laptop, werken allemaal op een MacBook en de Chrome-gebruikers merkten op dat zij een stuk sneller tegen een lege accu zaten aan te kijken dan degene die Safari als browser gebruikten. Daarom gaven zij een 13-inch MacBook Pro Retina een schone installatie en testten ze batterijduur door te surfen, video’s te kijken en streamen, e-mail te gebruiken en te Googlen.

“Is versterking van de Congolese regering uiteindelijk niet het allerbelangrijkste? Merkt iemand uit het publiek op tegen het einde van het debat. “De Congolese regering is zwak, laat ze niet zwak blijven. Daar zou iets aan gedaan moeten worden.” Alhoewel de gehele zaal het hiermee eens lijkt te zijn benadrukt Koch ook de moeilijkheid daarvan. “Dat is zo’n enorme ingewikkelde klus dat eigenlijk niemand daar zijn vingers aan wil branden.”

De avond wordt toch positief afgesloten. Met een linnen tasje van Good Electronics Network verlaten de panelleden en het publiek de zaal. Het publiek is beter geïnformeerd over de herkomst van hun telefoon en de panelleden vol nieuwe energie om aan de problematiek te blijven werken.

De Surface Pro heeft altijd een beetje een identiteitscrisis gehad. Is het nou een tablet, een laptop, of een tablet die ook wel eens een laptop is? Of toch liever een laptop die je toevallig ook kunt gebruiken als tablet? We namen de Surface Pro 4 onder de loep om te zien wat het nou eigenlijk is - behalve een héél goed apparaat.
Al aan de specificaties van de Surface is te zien om wat voor apparaat het gaat - of beter gezegd, de keuze in specificaties. De Pro 4 is er namelijk in verschillende configuraties, verschillend van een Intel M tot i7-core, met 4 of 8 GB aan RAM, en van 128 GB tot 1 terabyte aan interne opslagruimte. Hoe beter je de configuratie maakt, hoe duurder het apparaat natuurlijk wordt, maar dat betekent wel dat je voor de duurste configuratie niet minder dan € 2,449,- kwijt bent. Exclusief het toetsenbord.

Uiterlijk
De Surface Pro 4 ziet er eerder uit als een laptop dan een tablet, zeker met het TypeCover-toetsenbord erbij. Hij is een stuk minder dik en zwaar dan zijn voorganger, maar dat wil niet zeggen dat het een comfortabel apparaat is. Hij is weliswaar een stuk minder zwaar dan een laptop, maar wel te lomp om als tablet te gebruiken. Dat heeft deels ook met de grootte van het apparaat te maken, dat met 292.10 mm x 201.42 mm (12,3") behoorlijk groot is, maar toch vooral ook met het gewicht van 786 gram.Die veranderingen worden in de gaten gehouden door internetfanaten, professionele bloggers en de miljoenen jonge mensen die door bedrijven worden ingehuurd om ‘de Facebook te doen’. Waar je de ene dag duizenden likes binnensleept met een titel als ‘Ze Dachten Allemaal Dat Deze Blinde Teckel Niet Kon Tapdansen…Maar Wat Er Toen Gebeurde Zal Je Shockeren!’, moest je de volgende dag juist aankomen met een solide en serieuze artikel-omschrijving voor een gunstig plekje in de tijdlijn.

Facebook is inmiddels allang niet meer het knusse sociale medium van vroeger.Maar voor de gemiddelde gebruiker is Facebook meer als een geliefde, die jarenlang onopgemerkt vleziger, kwabbiger en hariger wordt tot we op een bleke ochtend wakker worden en beseffen dat de persoon die naast ons ligt te slaaprochelen in niets meer lijkt op wie we ooit verliefd werden. Facebook is inmiddels allang niet meer het knusse sociale medium van vroeger; het is hoe langer hoe minder persoonlijk geworden. De tijden dat je meerdere keren per dag statusupdates als ‘…weet niet wat ze moet gaan eten’, ‘…vond net een beschimmelde mandarijn achter de koelkast’, ‘…weet nog steeds niet wat ze moet gaan eten’, typte, zijn voorbij. De persoonlijke berichten zijn uitbesteed aan een afzonderlijke app, Messenger. Als je wil weten wat je tienerzusje allemaal uitspookt, moet je haar Tumblr zien te vinden; voor lollige foto’s van je collega’s citytrip naar Lissabon moet je naar Instagram en zelfs de babyfoto’s van Marjolein van de basisschool vind je alleen nog maar op Snapchat. Facebook is veranderd in een kille blauwe internetkrant, waar ondoorgrondelijke algoritmes je berichten opdienen die je het dichtst bij je interesses liggen.

In zekere zin zou je kunnen zeggen dat Facebook, net als haar gebruikers, volwassen is geworden. Maar een beetje saai is het wel. Geen wonder dat tieners liever naar de Snapchat-stories van Kylie Jenner kijken, dan dat ze inloggen op een pagina die volstaat met opiniestukken over het opkomende EU-referendum in Groot-Brittanië.

Daarom is het fijn dat er, in weerwil van de tijdsgeest, nog altijd openbare Facebookgroepen bestaan die zich vol overgave bezighouden met triviale interesses en onbenullige observaties. Binnen zo’n groep ontstaat een kleine gemeenschap, een sociaal netwerk binnen een sociaal netwerk, waarbinnen het bijna net zo gezellig voelt als het ooit was. In de groep Birdspotting, die ik iedereen van harte kan aanbevelen, kunnen vogelliefhebbers foto’s delen van de vogels die ze tegenkomen in het dagelijks leven. Alles mag (manke stadsduiven, een roodhalsfuut in de verte, een afgetrainde huiskip), als het maar geen dode vogel of een opgestoken middelvinger (‘the bird’) is. Over het algemeen geldt hoe zeldzamer de vogel, hoe meer likes- maar ook een koddige mus kan goed zijn voor een tientallen Facebook-hartjes.

De groep groeit elke dag, en het is niet verwonderlijk waarom. Het is een fijne afwisseling van de eindeloze reeks aan thinkpieces en nieuwsanalyses in je tijdlijn: iemand in Australië redt een jonge meeuw, in Duitsland deelt iemand zijn tonijnsandwich met een bonte kraai, een meisje in Connecticut loopt rond met een parkiet in haar borstzak. Het is lief en simpel, ver weg en toch persoonlijk; eigenlijk alles wat je van social media zou verwachten.Er zijn inmiddels ook een aantal zustergroepen ontstaan, zoals Cloudspotting, Bunnyspotting en Plantspotting, zodat ook mensen met een vogelfobie hun hart kunnen ophalen. Als je dan toch nog op Facebook zit, zou ik er eens een kijkje nemen. Het is Facebook op haar best.


Op de meubelboulevard kun je nu nog zoeken tot je een ons weegt, maar over een jaar of tien zul je je best moeten doen om nog een dómme koelkast te vinden. Slimme apparaten omsingelen ons, stukje bij beetje.
De belofte van the internet of things, het internet der dingen, is al zo oud als het Huis van de Toekomst. Van 1989 tot 1999 toonde TROS Wondere Wereld-presentator Chriet Titulaer in dit huis in Rosmalen hoe slimme technologie het dagelijks leven zou beïnvloeden. Onder invloed van sensoren en connectiviteit zouden verzamelingen apparaten uitgroeien tot zelfdenkende netwerken. Wekten de zonnepanelen genoeg energie op, dan zette de wasmachine zichzelf aan. Was de melk op? Dan deed de koelkast een bestelling bij de winkel. Titulaer had het vaak bij het rechte eind met zijn voorspellingen, al miste hij de stormachtige opkomst van de smartphone.

Volgens een rapport van het Pew Research Center uit 2014 zijn consumenten nog niet overtuigd van het nut van slimme huishoudelijke apparaten.De ontwikkelingen zijn echter lang niet altijd zo snel gegaan als hij dacht. De connected koelkast en wasmachine zijn weliswaar verkrijgbaar, maar om nu te zeggen dat ze gemeengoed zijn geworden? Volgens een rapport van het Pew Research Center uit 2014 zijn consumenten nog niet overtuigd van het nut van domotica, zoals slimme huishoudelijke apparaten worden genoemd. Er zijn ook nog te veel beperkingen: een thermostaat van Nest werkt samen met een rookmelder van Nest, maar niet met een slimme rookmelder van een ander merk. Daarnaast kampt het slimme huishouden met een imagoprobleem. Typerend is het reclamespotje van verzekeraar Centraal Beheer: terwijl een Steve Jobs-achtige figuur demonstreert hoe hij zijn huis op afstand kan besturen, roven inbrekers het leeg.

Wat blijkt? Een MacBook met Safari houdt het met continu gebruik 6 uur en 21 minuten vol, Firefox komt op de tweede plek met 5 uur en 29 minuten en met Chrome was de MacBook al leeg na 5 uur en 8 minuten. Het verschil tussen Safari en Chrome bedraagt ruim een uur en dat is behoorlijk fors. Google is zich overigens bewust van deze issues en is reeds aan de slag gegaan om Chrome minder zwaar te maken voor de batterij.

De Lumia 950 en zijn grotere XL-broer zijn de eerste twee toestellen die officieel op Windows 10 draaien. Dat is leuk, maar naast het nieuwe besturingssysteem zijn er genoeg redenen om enthousiast te worden van deze prima telefoon. We gingen ermee aan de slag.We mochten voor deze review aan de slag met de Lumia 950 XL, maar niet met de Lumia 950. Beide toestellen zijn echter op de accu na nagenoeg hetzelfde. We schreven daarnaast nog een losse review over Windows 10 Mobile. Die vind je hier.De sensoren in de lichtpunten laten de schoonmakers weten welke gedeelten van het gebouw het intensiefst zijn gebruikt. De sensoren in de parkeergarage wijzen de weg naar een parkeerplek. De sensoren in de koffieautomaten weten hoe iedereen zijn koffie drinkt. Wat opvalt, is vooral dat het niet opvalt. Dat zegt ook senior manager bij Deloitte Marc van Rooijen. ‘Van echt slimme innovaties vergeet je het bestaan. Met mijn smartphone kan ik de verlichting en het klimaatsysteem aanpassen naar mijn eigen voorkeuren. Dat vind ik heel prettig. Maar wie er niets mee wil doen, hoeft dat ook niet.’ Het grootste nadeel van het slimme kantoor is de menselijke eigenschap om er niet op te vertrouwen, zegt hij. ‘In het begin had iedereen de neiging om vergaderruimten lang van te voren te overboeken, om maar verzekerd te zijn van een plek.’

Voelt hij zich niet in het oog gehouden, zo omringd door glazen wanden en verborgen sensoren? ‘Er zijn goede afspraken gemaakt over onze privacy. We worden afgerekend op onze effectiviteit. Het lijkt me niet meer dan logisch dat Deloitte de data, die niet te herleiden zijn naar individuele werknemers, zal benutten. Andere bedrijven proberen ook te sturen op trends. Deloitte heeft nu meer onderbouwing.’

Overheid als AppStore
Zoals bedrijven toptalent zullen lokken met comfortabele, slimme kantoren, zo zullen ook steden concurreren op basis van hun slimme toepassingen. Dat verwacht Ger Baron, CTO (chief technologie officer) van Amsterdam. ‘De leefbaarheid van een stad wordt onder meer bepaald door de mate waarin technologie wordt ingezet,’ zegt hij. ‘Als je ergens wilt wonen, kijk je welke applicaties er zijn op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, et cetera. De Randstad concurreert dan met steden als Stockholm, Berlijn, San Francisco en Boston.’

Als je fan bent van de Lumia, dan kun je helemaal uit de voeten met de Lumia 950 XL. Die heeft namelijk die typische look die je gewend bent van de telefoon van Microsoft. Het toestel heeft een plastic achterkant die makkelijk te verwijderen is, waardoor de batterij snel te vervangen is. Ook is het mogelijk het geheugen uit te breiden met micro-sd, wat ook onder de achterkant moet.Hoewel de Lumia 950 XL een stuk dikker is dan de meeste andere telefoons (in die prijsklasse) merk je daar qua gewicht niet veel van. Het toestel voelt lekker licht aan en ligt niet te zwaar in je hand.

De Lumia heeft een schitterend scherm én verwisselbare accu
Naast de verwijderbare accu zijn we bij Lumia-toestellen ook altijd erg te spreken over het scherm, en ook daar zit het bij de 950 XL wel goed mee. Het 5,7"-scherm (of 5,2" voor de gewone 950) heeft een OLED-scherm van 2560 x 1440 pixels, en dat ziet er kraakhelder uit. Het is één van de fraaiste schermen die we in tijden hebben gezien.

Slechte accuduur
Toen we de Lumia 950 XL voor het eerst testten, schrokken we van de belabberde accu-duur die hooguit 5 uur bleek te zijn. Inmiddels heeft Microsoft een software-update uitgebracht voor het toestel waardoor de accuduur verbeterd zou moeten worden. Daar zie je wel iets van terug, maar nog steeds heeft de Lumia 950 XL niet de beste batterij die we ooit hebben gezien. Je haalt er nog steeds 'slechts' 8 uur uit, wat eigenlijk te weinig is voor een toestel dat je zo intens zou moeten gebruiken tijdens bijvoorbeeld het werk.

Het maakt het niet makkelijker dat de Lumia 950 XL een usb-C-aansluiting heeft. Dat is nu nog onconventioneel, waardoor je al je kabels dagelijks met je mee moet nemen, maar tegelijk is usb-C wel toekomstgericht en wordt het in de toekomst de nieuwe standaard om zowel apparaten op te laden als op een beeldscherm aan te sluiten.

Windows 10 komt met een aantal belangrijke nieuwe features, waarvan het biometrisch inloggen via Windows Hello er één is. De functie zit in de Lumia 950 XL, waardoor je je telefoon kunt ontgrendelen met een oog-scan. Dat werkt verrassend snel, al is het inloggen met een pincode waarschijnlijk nog nét iets sneller. Het is dan ook maar de vraag of je Windows Hello op deze manier veel wil gebruiken.

Related articles:

  1. http://www.bloghotel.org/enablesyou/
  2. http://blogsinn.com/?w=retrouve3
  3. http://yaplog.jp/retrouve3/
  4. http://instantblogsubscribers.com/?w=retrouve3
  5. http://retrouve3.blog.wox.cc/