Sites Grátis no Comunidades.net


Total de visitas: 12439
Accu Dell Inspiron 1501

Update (17.00 uur): Toshiba Benelux heeft inmiddels een kennisgeving de deur uitgedaan waarin er gespecificeerd wordt om welke laptops het precies gaat. De getroffen notebooks zijn de Satellite (Pro) A100, de Satellite (Pro) M70 en de Tecra A7 die geproduceerd zijn tussen maart en mei 2006. Het probleem zou slechts bij een zeer klein percentage van de computers voorkomen en geen gezondheidsrisico's met zich meenemen. Via de website van Toshiba kan er meer informatie verkregen worden omtrent herkenning van de accu's en afhandeling van het probleem.Nvidia heeft tijdens de Consumer Electronics Show drie mobiele videokaarten op basis van 55nm-gpu's aangekondigd. Volgens het bedrijf zullen de GeForce GT130M-, G110M- en G105M-gpu's voor het eerst verschijnen in de Lenovo Ideapad Y-serie.

Eerder werd al gespeculeerd over de naamgeving van de op 55nm gebakken Geforce 100M-serie, maar toen was nog onduidelijk welke specificaties de mobiele videokaarten zouden krijgen. Inmiddels is bekend dat Nvidia de mobiele G9x-gpu's naast een die-shrink naar het 55nm-procedé ook een naamsverandering heeft gegeven. De Geforce 9600M GT, de 9300M en de 9200M GE zullen plaatsmaken voor respectievelijk de Geforce GT130M, de Geforce G110M en de Geforce G105M.De Geforce GT130M wordt voorzien van 32 shaderprocessors en een 128bits geheugenbus met 512mb gddr3-geheugen. De Geforce G110M beschikt over 16 shaderprocessors en de G105M moet het met 8 stuks doen; deze twee kaarten worden verder beide uitgerust met een 64bits geheugenbus en 256MB gddr3-geheugen. Volgens Nvidia tonen benchmarks aan dat de 55nm-producten significant beter presteren: de GT130M zou in 3dMark Vantage 17 procent beter presteren dan de Geforce 9600M GT, de G110M en de G105M zouden respectievelijk zelfs 35 procent en 56 procent beter presteren dan hun voorgangers.

De mobiele Geforce 100M-kaarten worden verder voorzien van features zoals Purevideo HD en Physx- en Cuda-ondersteuning. Nvidia heeft laten weten dat de GT130M voor het eerst in de Lenovo Ideapad Y650 zal verschijnen, terwijl de G110M in de Ideapad Y450 en Y550 zal worden gebruikt. Lenovo zal de Ideapad Y-serie in maart van dit jaar lanceren.Op Forbes staat het nieuws dat Intel de ontwerper van wireless-chips Mobilian heeft overgenomen. Mobilian combineert Bluetooth- en 802.11b WiFi-technologie in zijn chips. De chips worden onder andere in gsm's en andere draagbare elektronica gebruikt. Het in februari 1999 gestarte Mobilian brengt veel ervaring op de WLAN-markt met zich mee. Volgens een woordvoerder concentreert Intel zich op dit moment steeds meer op communicatietechnologie en is deze overname daar een duidelijk teken van. Intel investeert op dit moment flink in draadloze technologie om de eerder dit jaar gelanceerde Centrino-lijn voor laptops te ondersteunen.. Verdere details over de overname zijn niet bekend gemaakt:

Mobilian logo Intel is investing heavily in wireless technologies that support its products, particularly its Centrino line of wireless chips for laptops, which were released earlier this year. Mobilian, which employs about 70, had raised $70 million in funding since it was founded in early 1999. De heren van Venturebeat hebben Android, het opensource besturingssysteem voor mobiele telefoons, aan de praat gekregen op een Eee PC. Verwacht wordt dat volgend jaar de eerste Android-netbooks op de markt komen.Android-logoDe broncode van de kernel en de software die samen Android vormen is vrij verkrijgbaar, waardoor er relatief eenvoudig met de code geëxperimenteerd kan worden. Deze openheid stelde Venturebeat in staat om Android voor de x86-architectuur van de Eee PC te compileren in plaats van de arm-architectuur, die in veel mobieltjes wordt gebruikt. Het compileren gaf geen onoverkomelijke problemen en na installatie startte de Eee PC 1000H op.

Het aan de praat krijgen van de netwerkfunctionaliteit en geluid op de Eee PC gaf enkele problemen, maar nadat deze waren opgelost konden de internetbrowser en de muziekspeler uitgeprobeerd worden. Beide deden naar behoren hun werk. Het scherm van een Eee PC is aanzienlijk groter dan dat van de huidige Android-telefoons en voor de bijbehorende aanpassing van de resolutie werd automatisch gezorgd.Venturebeat stelt dat Android is ontwikkeld voor gebruik op meer soorten apparatuur dan alleen op mobiele telefoons. Deze stelling wordt ondersteund doordat er in de broncode verwijzingen naar productpolicy's voor telefoons en mobile internet devices zijn terug te vinden. Voorts laten de reeds aanwezige drivers voor bijvoorbeeld de Eee PC zien dat de Android-ontwikkelaars, aangevoerd door Google, meer willen met hun product, zo meent Venturebeat.

Android op Eee Pc Android op Eee Pc: mediaspeler Android op Eee Pc: instellingen
De eerste Android-netbook zou binnen drie tot negen maanden op de markt kunnen komen, verwacht Venturebeat dat zich op twee anonieme bronnen beroept. Gezien de inspanningen van de leden van de Open Handset Alliance, de organisatie achter het opensource OS, zal een Android-netbook pas in 2010 verwacht kunnen worden. Om deze netbooks tot een succes te maken zijn voldoende goed functionerende applicaties benodigd, maar daar zal dan nog wel hard aan gewerkt moeten worden, stelt Venturebeat.Intel heeft bevestigd dat de eerste generatie Light Peak-producten niet met optische signalen zal werken, maar wordt uitgebracht met koperen kabels. Optische communicatie zou te kostbaar worden, aldus de halfgeleiderfabrikant.

De Light Peak-technologie werd al tijdens het Intel Developer Forum in 2009 aangekondigd en het bedrijf voorspelde een jaar later dat in 2011 apparaten met de technologie op de markt zouden verschijnen. In mei 2010 toonde Intel nog een laptop die via een Light Peak-interface tegelijk hd-video en -audio, en netwerkverkeer over een optische kabel kon versturen. De prototypes Light Peak-interconnects hadden optische kabels die in een reguliere usb-stekker waren verwerkt. De bandbreedte van de optische signalen zou aanvankelijk 10Gbps bedragen, maar schaalbaar zijn tot 100Gbps.Het is zeer de vraag of die schaalbaarheid ook geldt voor de koperen variant die Intel eerst op de markt wil brengen. In plaats van optische signalen over glasvezel te versturen, wil Intel de eerste Light Peak-versie met koperdraden uitbrengen, zo maakte Intels David Perlmutter bekend. Dat zou de kosten moeten drukken, aangezien niet alleen optische kabel prijzig is, maar vooral de chips die digitale signalen in lichtpulsen moeten omzetten en vice versa.

Een lagere introductieprijs van de Light Peak-interconnect zou de consument over de streep moeten trekken om de nieuwe standaard te accepteren. Ook de aanschaf van nieuwe apparatuur die compatibel is met de Light Peak-technologie, zou dan een lagere toeslag voor de Light Peak-techniek krijgen. Het is niet bekend of de koperen generatie Light Peak ook nog steeds die naam zal dragen; die is immers ontleend aan het optische karakter van de transportkabels.Het Japanse elektronicaconcern Sony heeft plannen om het PlayStation Network beschikbaar te maken voor televisies, blu-ray-spelers en zelfs Windows-pc's. Net als op de PS3 en de PSP kan met een PSN-account content worden aangeschaft.Om de uitbreiding naar andere producten dan consoles in goede banen te leiden is Sony Network Entertainment opgericht, kondigde Kaz Hirai op de CES in Las Vegas aan. De topman van Sony Computer Entertainment zal aan het roer van deze nieuwe studio staan. De mogelijkheid om via PSN video’s te bekijken zal begin februari op blu-ray-spelers en Bravia-televisies met een netwerkaansluiting verschijnen. Later zal er software verschijnen waarmee ook Windows-computers toegang tot het netwerk kunnen krijgen.

Gebruikers kunnen inloggen met hetzelfde PlayStation Network-account dat ze op hun PlayStation 3 of PSP gebruiken. Ook kan de digitale portemonnee die bij het account hoort, gebruikt worden om voor content als films en series te betalen. Sony bracht al eerder de XrossMediaBar, de grafische interface die bekend is van Sony’s spelcomputers, naar zijn televisies, fotocamera’s en laptops.Eind 2008 verschenen geruchten dat concurrent Microsoft van plan is om het Xbox Live-netwerk naar Windows Mobile te brengen. De softwarefabrikant uit Redmond lijkt zijn online netwerk echter alleen te gebruiken om games op mobiele telefoons aan te bieden. Waarschijnlijk zal Microsofts Zune-software op WM-telefoons voor de toegang tot films en muziek gaan zorgen.

Seagate heeft de BlackArmor PS110 op de markt gezet. De externe hdd, met een opslagcapaciteit van 500GB, is voorzien van een usb 3.0-interface en zou door de hogere bandbreedte tot drie keer sneller presteren dan schijven met usb 2.0.De BlackArmor PS110 is voorzien van een set onderdelen waarmee de externe harde schijf ook op laptops aangesloten kan worden. Seagate levert namelijk een expresscard34-adapter mee die in de benodigde usb 3.0-poort voorziet. Ook zit er een extra usb-kabel bij, die de hdd van stroom kan voorzien.De 2,5"-schijf heeft een rotatiesnelheid van 7200rpm. Dankzij de usb 3.0-interface liggen de doorvoersnelheden tot drie keer hoger dan bij gebruik van usb 2.0, waarvan de bandbreedte nog de limiterende factor was. Lees- en schrijfsnelheden geeft Seagate niet vrij, maar 25GB zou in 252 seconden op de hdd gezet kunnen worden, wat een schrijfsnelheid impliceert van circa 100MBps.

Verder levert Seagate nog de nodige backup-software mee, met onder meer de optie om bestanden van 256bit-aes-encryptie te voorzien. De BlackArmor meet 130x80x12,5mm en weegt 178 gram. De hdd kan direct bij Seagate besteld worden voor 180 dollar, wat in Nederland neer zou komen op ongeveer 125 euro.Als reactie op de problemen met een aantal grafische processors die voornamelijk in notebooks toegepast worden, heeft Nvidia hardwarefabrikanten aangeraden zo snel mogelijk op de nieuwe serie gpu's over te stappen.Nvidia G84In juli bleek dat videokaart-fabrikant Nvidia te kampen had met bovenmatig veel defecten in een aantal types gpu's. Met name de G84- en G86-chips zouden door verkeerd materiaalgebruik onder invloed van temperatuursverschillen defect kunnen raken. Aanvankelijk bagatelliseerde Nvidia de problemen, maar in de loop van het jaar bleek het probleem wijdverspreid onder de gpu's die vooral in notebooks werden toegepast. De oorzaak werd onlangs door de klokkenluider, The Inquirer, tot in detail uit de doeken gedaan: de isolerende en beschermende laag die tussen de chip en zijn ondergrond wordt aangebracht, de zogenaamde 'underfill', bleek niet juist te zijn vervaardigd.http://www.accu-fabriek.com/dell.html