Sites Grátis no Comunidades.net Wordpress, Prestashop, Joomla e Drupal Grátis


Total de visitas: 11132
Accu Dell Inspiron 1764

Een medewerker van Toshiba bevestigde tegen Liliputing dat er geen plannen zijn om nog nieuwe netbooks in de VS uit te gaan brengen. In de Benelux heeft Toshiba nog zijn NB5xx-netbooks, die met een Atom N2600 en met een AMD C-50-apu uitgerust worden. Of er ook plannen zijn de netbookmarkt in Europa te verlaten is niet bekend. Toshiba gaat zich in de Verenigde Staten op ultrabooks zoals zijn Portegé Z830 richten.Meerdere fabrikanten mikken met de goedkope minilaptops nog vooral op opkomende markten als India en Brazilië. Eerder stopte Dell al met zijn Inspiron Mini met 10"-scherm voor consumenten, terwijl ook Lenovo de levering van zijn Atom-netbooks flink terugschroefde. De verkoop van netbooks is gigantisch ingezakt in Westerse landen, onder andere door de opkomst van de tablet. Mogelijk komt er een opleving als Windows 8 voor netbooks met goede touchscreen-ondersteuning gaat zorgen en als de door Intel beloofde versnelde Atom-ontwikkeling op stoom komt.

Dell heeft via een handleiding op zijn website de specificaties van een nieuwe Alienware-laptop met 14"-scherm bekendgemaakt. Het model zal beschikken over een Sandy Bridge-chip van Intel en een GeForce GT555M-videochip van Nvidia.Eerder waren er al geruchten over de komst van de Alienware M14x. Toen werd onder andere al bericht dat de langzaamste processor waarmee de 14"-Alienware wordt geleverd, de Core i3-2310M-dualcore is, terwijl het snelste model een Core i7-2820QM krijgt. Nog onbekend was echter welke gpu het model zou krijgen. Dat blijkt de GeForce GT555M van Nvidia te zijn. Deze gpu heeft 144 streamprocessors waarvan de coreklok op 590MHz loopt. De hoeveelheid videogeheugen is 1,5 of 3GB, maar nog onbekend is of het om gddr3- of gddr5-geheugen gaat.

Dell heeft zijn Vostro-lijn van notebooks een update gegeven. De Vostro 3000-serie bestaat uit drie basismodellen die met Core i-cpu's en een aluminium behuizing zijn uitgerust. Ook heeft Dell de Precision M4500-workstation uitgebracht.Dell gaat in Nederland drie modellen in zijn nieuwe Vostro-lijn voor kleinzakelijk gebruik voeren. De notebooks hebben een aluminium behuizing die in zilver, brons of rood geleverd kan worden. De drie krijgen led-backlights, touchpads met multitouch-ondersteuning en achtergrondverlichting voor de toetsenborden. "Alle Vostro-notebooks beschikken over een esata-interfaces die met een usb 2.0-poort worden gecombineerd", vertelt brand manager Jordi Baggen. Ook zijn de modellen voorzien van een hdmi-uitgang.

De serie bestaat uit Vostro 3300-, 3500- en 3700-modellen met respectievelijk 13,3"-, 15,6"- en 17,3"-schermen. Dell levert de notebooks met Core i3- of Core i5-processors; de 3700 kan desgewenst ook met een Core i7-dualcores worden geleverd. Dit laatste model kan daarnaast worden uitgerust met de GT 330M-gpu met 1GB van Nvidia, terwijl de GeForce 310M met 512MB voor alle nieuwe Vostro's een optie is.De 13,3"-variant kan een viercellige of achtcellige accu krijgen en bevat twee usb 2.0-interfaces. De 15,6"- en 17,3"-Vostro's worden in configuraties met accu's met 6 cellen of 9 cellen aangeboden. "Alle nieuwe Vostro's kunnen desgewenst met 3g-modules uitgerust worden en zijn voorbereid op Wimax", vervolgt Baggen, "Bovendien kan de gebruiker bij de 15"-Vostro kiezen voor het inbouwen van een touchscreen met multitouch-ondersteuning." De Vostro 3300, 3500 en 3700 krijgen in Nederland vanaf-prijzen van respectievelijk 560, 500 en 766 euro.

De Precision M4500 is het 15,6"-broertje van de M6500-workstation. De nieuweling kan een Core i5 of Core i7 meekrijgen, waarbij de laatste ook een quadcore-model uit Intels Clarksfield-serie kan zijn. Ook de M4500 krijgt een scherm met led-backlight, terwijl de hoogste resolutie 1920x1080 wordt. De M4500 krijgt verder maximaal 8GB ddr3-geheugen en een FX880M- of FX1800M-gpu uit Nvidia's Quadro-lijn."Net als de M6500 kan de M4500 een minicard-ssd als extra opslagschijf bevatten", vertelt Baggen, "alleen ligt het maximum bij dit model op twee schijven en niet op drie." De nieuwe Precision wordt daarnaast uitgerust met Precision On: deze met Latitude On vergelijkbare functie biedt snel toegang tot een uitgekleed OS. Dit op Linux gebaseerde besturingssysteem draait vanaf een ARM-chip. De Precision M4500 wordt in Nederland aangeboden voor een prijs die begint bij 1600 euro.

Asus heeft opnieuw meer informatie vrijgegeven over de nieuwe Zenbook-ultrabook-versies die het bedrijf gaat uitbrengen. De fabrikant komt met een dikkere variant met een Nvidia GeForce GT 620M-gpu en een 500GB-hybrid harddisk.De meeste specificaties van de nieuwe Zenbook-ultrabooks van Asus waren al bekend, maar bij een evenement in het Taiwanese Taipei had de fabrikant toch nog wat verrassingen in petto. Zo komt het bedrijf met de UX32vd met GT 620M-gpu. Algemeen aangenomen werd dat voor de geïntegreerde GMA HD 4000-videochip van de Intel-processor gekozen zou worden. Intel heeft namelijk veel werk verzet om juist de prestaties van het gpu-deel van zijn chips flink te verbeteren. Wel hintte Asus eerder al op de toevoeging van een dedicated gpu.

De UX32vd is verder voorzien van een hybride harde schijf van 500GB met flashcache in plaats van een ssd. De Zenbook met 13,3"-scherm is dan ook dikker dan de huidige en ook dan komende modellen die wel een ssd bevatten. De toegenomen dikte maakt het mogelijk dat de UX32vd van full-size-hdmi is voorzien en ook heeft Asus ruimte gevonden voor een extra usb 3.0-poort, valt uit de foto's van het Chinese Engadget op te maken. Wat de laptops gaan kosten is nog altijd niet bekend en wanneer ze uitkomen evenmin.I-O Data heeft een grafische usb-adapter aangekondigd die 4k-resoluties op een geschikte monitor kan tonen. De adapter maakt gebruik van de DL-5500-chipset die via een usb 3.0-aansluiting aan een pc of laptop gekoppeld kan worden.

I-O Data adapterVolgens de fabrikant laat de 4K USB Graphics Adapter pc's en laptops 4k-video uitsturen, ook al hebben ze geen grafische kaart die geschikt is voor het uitsturen van de uhd-resoluties. De adapter van I-O Data ondersteunt de resolutie van 3840x2160 pixels dankzij de DL-5500-chipset van DisplayLink en de adapter heeft ook een displayport-uitgang.Het is nog niet bekend wanneer I-O Data de usb-adapter op de markt zal brengen. Ook de prijs is nog onbekend. Wel toont het bedrijf een prototype op de Computex 2014 en verklaart I-O Data dat een marktintroductie 'snel' zal volgen.Tegelijk met de aankondiging, meldt DisplayLink de komst van de DL-5700-chipset, die niet alleen 4k-video uitstuurt, maar tegelijk ook audio- en ethernetondersteuning biedt over een enkele usb-verbinding. Producten op basis van de chipset zouden weldra op de markt komen.
Viewsonic heeft de VNB131 ViewBook Pro geïntroduceerd. Deze thin&light-notebook heeft een schermdiagonaal van 13,3" en weegt 1,64kg. Wie extra mobiliteit wenst, kan de optische schijf van de machine vervangen door een extra accu.

De eerste thin&light van Viewsonic heeft een aluminium behuizing en is 2,5cm dik. Het systeem beschikt over een op 1,3Ghz geklokte Intel Core 2 Duo SU7300-ulv-processor, terwijl de fsb op 800Mhz tikt. De afmetingen van de VNB131 bedragen 322x25x239mm en het gewicht is 1,64kg. Er is 2GB ddr2-werkgeheugen aanwezig, terwijl de harde schijf 320GB opslagruimte biedt. Het systeem maakt gebruik van de Intel GS45 Express-chipset, wat betekent dat het grafische werk wordt afgehandeld door een GMA 4500MHD-igp.Het 13,3" beeldscherm met led-backlight heeft een 16:10-resolutie van 1280 bij 800 beeldpunten. De lichtopbrengst zou 200 candela per vierkante meter zijn, en zowel de verticale als horizontale kijkhoek wordt door Viewsonic op 160 graden gespecificeerd. In de rand van het scherm is een 1,3-megapixelwebcam verwerkt. Het touchpad van de notebook kan met meerdere vingers bediend worden. De VNB131 wordt geleverd met Windows 7 Home Premium, en met zijn zescellige accu zou het apparaat het acht uur uit moeten houden. Door echter de optische drive te verwijderen en in de vrijgekomen ruimte een extra, driecellige accu te plaatsen, kan de laptop in totaal twaalf uur zonder stopcontact worden gebruikt.

Het apparaat beschikt over een 10/100Mbps-ethernetaansluiting en over 802.11b/g/n-wifi. Ook heeft de laptop bluetooth 2.0 + edr en een 7-in-1 cardreader aan boord. Er zijn twee usb 2.0-poorten en een externe monitor kan worden aangesloten op de vga- of de hdmi-aansluiting. Het geluid wordt verzorgd door twee 1W-speakers.De machine is in de Verenigde Staten per direct beschikbaar voor een adviesprijs van 949 dollar, maar informatie over de beschikbaarheid en de prijzen in Europa ontbreekt nog. Viewsonic heeft overigens aangekondigd in het tweede kwartaal van 2010 meer ulv's en netbooks te zullen uitbrengen.Lenovo heeft een nieuwe ultrabook voor de zakelijke markt aangekondigd: de ThinkPad X1 Carbon. De notebook met 14-inch-scherm heeft een behuizing van koolstofvezel, wordt uitgerust met Intels Ivy Bridge-processors en weegt 1,36 kilo.