Sites Grátis no Comunidades.net


Total de visitas: 12383
Accu Dell Latitude D420

De aanraakgevoeligheid maakt het mogelijk voor gebruikers om verticaal te scrollen door een vinger op de spatiebalk te houden en een andere vinger heen en weer te bewegen. In- en uitzoomen kan door vingers van elkaar en naar elkaar te schuiven op de lange toets en ook is er de mogelijkheid om tekst te selecteren en menu's te laten verschijnen met gestures. Verder levert Synaptics een macro-editor om acties aan maximaal vijf virtuele knoppen toe te wijzen.Volgens Synaptics is de SmartBar per direct beschikbaar voor systeembouwers, maar welke fabrikanten de technologie naast Thermaltake gaan toepassen is nog niet bekend. Synaptics probeert met innovatieve technieken zijn portfolio uit te breiden. Onder andere integreert het concern vingerafdruklezers in bijvoorbeeld trackpads.AMD heeft op de Computex in Taiwan laten zien dat zijn FreeSync-technologie ook werkt in combinatie met hdmi. Een standaardmonitor zou alleen nieuwe firmware nodig hebben om dit werkend te krijgen.

AMD demonstreerde FreeSync-over-hdmi bij zijn stand op de Computex in combinatie met een AMD R9 2xx-kaart en een monitor met een standaard-Realtek-tcon. Realtek heeft wel de firmware van de controller aangepast en AMD heeft ondersteuning voor de technologie aan zijn drivers toegevoegd. Bovendien gaat het om een aangepast protocol voor hdmi 1.4a.Het doel van AMD is waarschijnlijk dat FreeSync deel gaat uitmaken van de hdmi-standaard, schrijft AnandTech. Eerder nam de VESA FreeSync onder de naam Adaptive Sync op in de displayport 1.2a-standaard, al is implementatie van de technologie niet verplicht.

Het chassis is van aluminium, en in navolging van Apple heeft Dell besloten de zescellige accu volledig in te bouwen, waardoor deze niet door de gebruiker te vervangen is. De laptop ondersteunt bluetooth, wifi-n en 3g, maar kent ook enkele features die met name voor zakelijke gebruikers belangrijk zijn, waaronder certificering voor Citrix en VMWare. De Precision M6500 is een mobiel workstation dat al eerder uitkwam, maar nu meer configuratiemogelijkheden heeft. "Dit model bevindt zich aan de andere kant van het spectrum", verklaart Baggen. "Intern hebben we het over The Beauty & the Beast. Niet dat de Precision lelijk is, maar het is volgens ons een beest van een apparaat." De M6500 is een laptop met een 17"-scherm met led-backlight en een resolutie van 1920x1200 beeldpunten. Het model wordt met een nieuwe mobiele Core i5- of Core i7-dualcore uitgerust, terwijl voorheen het apparaat alleen met de Core i7-quadcores uitgerust kon worden. De videokaart is de AMD FirePro M7740 of de Nvidia FX 2800M of FX 3800M. Er gaat maximaal 16GB op 1600MHz geklokt ddr3-geheugen in het apparaat en er is ruimte voor drie opslag-apparaten, zoals een configuratie van twee hdd's en een ssd. Verder is usb 3.0 toegevoegd en heeft de klant nu de optie om een 64GB minicard-ssd meegeleverd te krijgen. Van geen van beide apparaten heeft Dell prijsinformatie onthuld.

HP heeft een aantal nieuwe zakelijke ultrabooks en laptops aangekondigd. De duurste modellen zijn te vinden in de EliteBook 800-lijn met drie nieuwe ultrabooks, terwijl HP ook diverse nieuwe ProBook-modellen in zijn assortiment heeft opgenomen.De EliteBook 800-lijn bestaat uit drie ultrabook-modellen: de EliteBook 820 G1, 840 G1 en de 850 G1. Het 820-model biedt een 12"-display met een resolutie van 1366x768 pixels. De ultrabook is volgens HP 35 procent dunner en met een gewicht van 1,33kg 18 procent lichter dan zijn voorganger. Het 840-model heeft een 14"-display dat in verschillende resoluties leverbaar is. Ook kan er uit Core i3-, i5- en i7-processors van de vierde generatie worden gekozen, terwijl een AMD Radeon HD 8750M met 1GB ddr5-werkgeheugen optioneel is.

FreeSync is een techniek voor dynamische verversingssnelheid, die ervoor zorgt dat het beeldscherm en de videokaart of apu compleet synchroon werken, zodat tearing en stotteren worden voorkomen. Het is daarmee een open tegenhanger van Nvidia's Gsync, dat een hardwaremodule vereist voor monitors, maar niet voor laptops.Bezitters van nieuwe MacBook Pro's melden dat ze problemen ondervinden met hun machine. 15"- en 17"-modellen zouden crashen bij intensieve taken en via Thunderbolt verbonden Cinema Displays zouden flikkeringen vertonen.Op het forum van Apple uitten tientallen kopers van 15"- en 17"-Macbook Pro's klachten over het feit dat hun laptop onder omstandigheden 'bevriest'. De oorzaak is nog niet helemaal duidelijk, maar sommige gebruikers wijzen het automatisch schakelen tussen de Intel-igp en Radeon-gpu als boosdoener aan, terwijl ook naar een gebrekkige koeling wordt verwezen.

Het installeren van de tool GFxcardstatus zou voor sommigen een tijdelijke oplossing zijn, omdat hiermee handmatig tussen de igp en gpu geschakeld kan worden. Overigens verschenen een jaar geleden precies dezelfde meldingen, na het verschijnen van de Macbook Pro's met Intel-processor en Nvidia-gpu.Verder beweren enkele bezitters van een nieuwe Macbook Pro dat Apples Cinema Displays flikkeringen vertonen als ze hun beeld verkrijgen via de Thunderbolt- annex mini-displayport-interface. Dit probleem zou met Macbook Pro's van alle drie de formaten spelen, maar niet wijdverbreid zijn. Wel zou Apple al op de hoogte zijn en aan een oplossing werken.
Intel gaat zijn thunderbolt 3-kabels en -aansluitingen voor pc's en randapparaten compatibel maken met usb-c. Daardoor kunnen gebruikers thunderbolt-poorten en -kabels gaan gebruiken met andere usb-c-apparatuur.

Intel blijft desondanks thunderbolt ontwikkelen, omdat het door de toevoeging van diverse elektronica hogere doorvoersnelheden mogelijk maakt dan met usb-c mogelijk is. Waar usb 3.1, waarvan usb-c een aansluiting is, tot 10Gbit/s gaat, claimt Intel dat thunderbolt 3 tot 40Gbit/s kan.Omdat de kabels compatibel zijn, is alleen aan het logo op de connector en bij de poort in de computer zichtbaar dat het gaat om thunderbolt, met het lichtflits-achtige logo erop of ernaast. Intel presenteerde thunderbolt 3 op computerbeurs Computex in Taiwan.Thunderbolt 3 kan net als voorgaande versies laptops en computers voorzien van stroom, video en data. Met de nieuwe kabels kunnen gebruikers twee 4k-schermen aansturen en apparaten opladen met 100W. De eerste producten met thunderbolt 3 moeten voor het einde van het jaar uitkomen en de grote stroom van producten moet in 2016 komen.

Tijdens Computex heeft Dell vandaag een nieuwe ultrabook getoond, de XPS 11. Het scherm van de ultrabook kan 360 graden draaien en het keyboard wordt automatisch uitgeschakeld als het scherm meer dan 180 graden is gekanteld.De ultrabook krijgt een ips-display van 11,6" met een resolutie van 2560x1440 pixels en een digitizer waardoor het scherm ook met een bijgeleverde stylus beschreven kan worden. Volgens The Verge krijgt de laptop een Core i5 Haswell-processor, de nieuwe generatie Intel-processors die zaterdag officieel zijn aangekondigd.De mogelijkheid om het scherm 360 graden te draaien is niet geheel nieuw; Lenovo kwam vorig jaar al met de IdeaPad Yoga die dat ook al kon. De XPS 11 heeft echter een aanzienlijk hogere schermresolutie dan de Yoga. Verder heeft de XPS 11 ondersteuning voor usb 3.0 en thunderbolt, en er is een sd-kaartlezer aanwezig. Op de foto's is ook nog een hdmi-aansluiting te zien.

De XPS 11 is gemaakt van carbon en aluminium en zal volgens Dell niet dikker worden dan 15mm en ongeveer 1,13 kg wegen. Het getoonde model is nog een prototype, waardoor de precieze afmetingen nog niet bekend zijn gemaakt. De prijs is ook nog onduidelijk maar het apparaat zal naar verwachting tegen de kerstdagen van dit jaar te koop zijn.Samsung heeft tijdens zijn jaarlijkse SSD Summit in Seoul nieuwe solid state drives geïntroduceerd. De 950 Pro-serie wordt geleverd in m2-formaat en wordt via het nvme-protocol in plaats van sata aangestuurd. Daarmee zouden de ssd's flink sneller zijn dan eerdere generaties met sata-interface.

De Samsung 950 Pro-serie bestaat uit twee drives: een 256GB-versie en een uitvoering met 512GB aan opslagcapaciteit. Beide uitvoeringen worden geleverd in de m2-form factor, waarmee ze geschikt zijn voor laptops en nieuwere generaties moederborden. De m2-drives hebben een pcie 3.0 x4-interface en ondersteunen de nvme-interface. De snelheid van de 512GB-uitvoering bedraagt maximaal 2500MB/s voor sequentieel lezen en 1500MB/s voor sequentiële schrijfacties. Het aantal iops bedraagt voor lezen 300.000iops en voor schrijven is dat 110.000iops.

De drives worden opgebouwd uit nand-chips die geproduceerd zijn met Samsungs tweede generatie V-nand-technologie: die chips hebben 32 lagen V-nand en hebben een capaciteit van 128Gb. De controller is een nieuwe UBX-controller, die onder meer aes256-encryptie ondersteunt. De drives zullen vanaf begin oktober beschikbaar zijn. De kleinere drive krijgt een adviesprijs van 200 dollar en de 512GB-versie moet 350 dollar kosten. Daarmee zijn de prijzen iets hoger dan sata-drives met ahci-protocol. Het nvme-protocol is echter speciaal ontwikkeld voor ssd en biedt hogere prestaties en betere schaalbaarheid. Eerder bracht het bedrijf de SM951-ssd uit, met naar keuze ahci- en nvme-interface. Samsung belooft 5 jaar garantie te bieden op de drives, en de opgegeven tbw's voor de 256 en 512GB-versies zijn respectievelijk 200 en 400 terabyte.

Dell heeft twee nieuwe zakelijke laptops aan zijn assortiment toegevoegd. De Latitude 13 is een 13,3"-ultraportable in een aluminium behuizing met een niet-verwisselbare accu. De M6500-workstation krijgt een Core i5 of Core i7.Het ontwerp van de Latitude 13 borduurt voort op dat van de Adamo-modellen, net zoals de Vostro 13 dat eerder deed. Kenmerkend is het gedeelte van de behuizing dat achter het scherm doorloopt en waarin de interfaces verwerkt zijn; door deze constructie kan het voorste deel twee centimeter dik blijven. De verzameling interfaces bestaat onder meer uit poorten voor respectievelijk usb, esata en ethernet, terwijl er ook een vga-output te vinden is. Het model heeft een 13,3"-scherm en de cpu is een energiezuinig model uit Intels culv-serie. "Het model wordt verder met een ssd van 256GB of een harde schijf van 250GB geleverd", vertelt Jordi Baggen, Brand Manager Mobility van Dell. De opslagcapaciteit van de hdd is relatief klein omdat deze zo dun mogelijk moest blijven om in de behuizing te kunnen passen.