Sites Grátis no Comunidades.net


Total de visitas: 10789
Accu Dell Precision M60

De SaberTooth ZX-ssd heeft een 1,8-form factor en heeft niet de gebruikelijke sata-interface, maar een 40-pins zero insertion force parallele ata-aansluiting. Door de pata-interface kan de ssd volgens de fabrikant in oudere laptops de harddisk vervangen.De drive ondersteunt de pio 6- en ultra-dma 6-modi van de parallelle ata-standaard, goed voor een theoretische doorvoersnelheid tot 133MBps. De ssd, uitgerust met mlc-flashchips, zou volgens Active Media sequentiële lees- en schrijfsnelheden behalen van respectievelijk 80 en 38MBps. De 128GB-drive is onder andere te koop bij Amazon voor 379,95 dollar, maar de drive is ook verkrijgbaar in goedkopere 32GB- en 64GB-varianten. Over een eventuele Europese introductie is nog niets bekend.

Toshiba roept nog eens 830.000 extra accu's terug, terwijl het tien dagen geleden ook al 340.000 batterijen terughaalde. Dell roept 100.000 extra accu's terug, waarmee het aantal Sony-accu's die Dell terugkrijgt is opgelopen naar 4,2 miljoen. In totaal zijn er nu zeven miljoen Sony-accu's teruggeroepen. Het bedrijf uit Japan riep afgelopen vrijdag computerfabrikanten op om alle accu's die eerder problemen veroorzaakten terug te halen. Toshiba laat weten gehoor te hebben gegeven aan deze oproep, al heeft het bedrijf nog geen laptops in vlammen zien opgaan, zoals sommige Dell-laptops dat bijvoorbeeld wel al meerdere malen deden. Toshiba wil zijn klanten geruststellen en heeft daarom besloten de Sony-accu's terug te laten komen. Fujitsu is zich nog aan het beraden over een dergelijke stap. Eerder deze week lieten IBM en Lenovo al weten een half miljoen accu's terug te halen.

Nog altijd zijn er de nodige sceptici, maar als wij ook even sceptisch mogen zijn: ook het internet, mobiele telefoons en zelfs de televisie werden indertijd door menigeen als kansloos bestempeld, maar als 3d dezelfde ontwikkeling doormaakt, dan staat ons een bijzonder driedimensionale toekomst te wachten. De 3d-ontwikkelingen zullen de komende tijd in elk geval niet stilstaan, al blijft de toekomst uiteraard onzeker.Maak je kans?We zijn benieuwd hoe jij denkt dat die toekomst eruitziet. De winnaar van deze prijsvraag is dan ook degene die volgens ons de beste, mooiste, leukste of griezeligste voorspelling weet te geven. We nodigen je daarom uit om in maximaal 400 woorden jouw 3d-visie aan ons te laten weten.

Inzenden kan tot en met 24 september naar r3dactie@tweakers.net. Vermeld in je mail je username, je volledige naam en adres, telefoonnummer en uiteraard je bijdrage van maximaal 400 woorden. Denk je dat jouw inzending bijzonder geslaagd is, wil je je visie delen met de rest van de wereld of wil je zien wat anderen te melden hebben? Dan kun je terecht in het prijsvraagtopic op GoT.Toshiba heeft aangekondigd 340.000 laptops terug te roepen vanwege fabricagefouten in de door Sony gemaakte accu's. Het gaat hierbij om acht modellen van de 'dynabook' en 'dynabook Satellite', die tussen maart en mei van dit jaar zijn gemaakt. Toshiba benadrukt dat er geen kans is dat de accu's vlam zullen vatten of exploderen; de fout bestaat eruit dat ze soms plotseling geen stroom meer leveren of weigeren bij te laden. De accu's zullen gratis worden vervangen. Een woordvoerder van Toshiba weigerde te zeggen hoeveel de actie gaat kosten en wie dat gaat betalen, maar benadrukte wel dat er geen invloed zou zijn op de winst van Toshiba. Eerdere terugroepacties van Dell en Apple van Sony-accu's hebben Sony naar schatting 257 miljoen dollar gekost. De aandelen Sony daalden gisteren met 0,8 procent; die van Toshiba stegen met 0,5 procent.

Volgens InfoWorld zijn de volgende Toshiba-typen bij deze nieuwe terugroepactie betrokken: Satellite T10, T11, T12, T20, A50; Tecra M3, M4, M5, M7, S3; Portege S100, M300, M400, M500; Dynabook SS LX, L10, L11, M10, M11, M35, MX, MXW; Dynabook R10; Dynabook TX/2, TX/3, TX4; Qosmio G30, F30.Nadat diverse notebookfabrikanten al vele miljoenen door Sony geproduceerde batterijen hebben teruggehaald, heeft dat bedrijf nu ook zelf het licht gezien: de Japanners werken aan een recall voor Li-Ion-accu's. Details zijn nog niet vrijgegeven, maar de tientallen spontaan ontbrandende laptops van de afgelopen maanden hebben de fabrikant overtuigd dat er minstens 200 miljoen euro geïnvesteerd moet worden in de distributie van minder heetgebakerde accu's.

Tweemaal (!) uitgebrande Sony Vaio-laptop De terugroepactie komt voor Sony bepaald niet op een gunstig moment. Het bedrijf is de laatste jaren fors aan het reorganiseren om weer winstgevend te worden, maar juist dit jaar werden de resultaten gedrukt door de vele miljoenen die aan de ontwikkeling van de PlayStation 3 worden gespendeerd. De bedragen die aan verse batterijen worden gespendeerd zullen er vrijwel zeker voor zorgen dat Sony 2006 diep in de rode cijfers zal afsluiten. In de categorie klein leed, ten slotte, moet nog vermeld worden dat de term 'laptop' bij het grofvuil kan: de Amerikaanse overheidsorganisatie CPSC heeft een waarschuwing uitgegeven tegen het gebruik van notebooks op schoot. Daar zijn de batterijen veel te warm voor, aldus de Amerikanen.

De DigiTimes bericht dat Acer in het vierde kwartaal van 2005 ongeveer 2,3 miljoen notebooks heeft uitgeleverd. Hiermee heeft Acer Toshiba ingehaald qua leveringen waardoor het bedrijf nu ’s werelds derde notebookfabrikant is. Dell en HP behouden een sterke nummer één en twee positie, hoewel niet duidelijk welke van de twee de grootste is. Het probleem van Toshiba is dat het het bedrijf onvoldoende nieuwe markten heeft aangeboord waardoor de aantallen verkochte notebooks niet hard zijn gegroeid. Acer wist in het vierde kwartaal van 2005 circa 200.000 laptops meer te leveren dan Toshiba Apple heeft in het laatste kwartaal van 2011 dankzij de release van de iPhone 4S een recordaantal smartphones verkocht. Apple verkocht in drie maanden 37 miljoen iPhones. Ook het aantal verkochte iPads is sterk gestegen.

Apple behaalde afgelopen jaren telkens verkooprecords in het kwartaal dat nieuwe iPhones uitkwamen. In afgelopen kwartaal, dat begon op 1 oktober - twee weken voor de release van de iPhone 4S - verkocht Apple 37,02 miljoen iPhones. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers, die Apple heeft gepubliceerd. In hetzelfde kwartaal vorig jaar waren dat nog 16 miljoen toestellen, een stijging van 133 procent. Het record in een kwartaal stond op 20 miljoen iPhones. Dat behaalde Apple afgelopen voorjaar, nadat de iPhone in de verkoop ging bij de grote Amerikaanse provider Verizon Wireless.Ook het aantal verkochte iPads zat afgelopen kwartaal in de lift. Dat kwam door de feestdagen: onder de dure cadeaus waren iPads een gewild item, zo lijkt het. Waar vorig jaar in het kwartaal van de feestdagen 7,33 miljoen iPads werden verkocht, waren dat er nu 15,3 miljoen. Het aantal verkochte iPods daalde met ongeveer een kwart naar 15,4 miljoen.http://www.accu-fabriek.com/dell.html

Apple lijkt daarmee met iOS het gat met marktleider Android grotendeels gedicht te hebben. Naar schatting zijn er afgelopen kwartaal rond 60-65 miljoen Android-apparaten geactiveerd. Apple verkocht 52 miljoen iPhones en iPads. Als meer dan de helft van de verkochte iPods exemplaren van de iPod touch zijn, komt Apple naar eigen zeggen uit rond 62 miljoen verkochte iOS-apparaten. In de komende weken zullen cijfers van analisten vermoedelijk duidelijk maken of Android nog altijd marktleider is op het gebied van mobiele besturingssystemen.De verkoop van Mac-laptops steeg eveneens met 26 procent naar 3,7 miljoen. De desktops deden het met een stijging van 1,2 naar 1,5 miljoen exemplaren ook redelijk. Apple behaalde in het kwartaal een omzet van 46 miljard dollar en boekte een winst van 13 miljard dollar.

Een Fransman wil binnenkort een jailbreakprogramma voor Windows Phone 7 uitbrengen. Met het programma kunnen gebruikers applicaties installeren buiten Marketplace om en het bestandssysteem bekijken.Het programma, dat draait op desktop of laptop, heet Unofficial Windows Phone 7 Device Manager en biedt diverse opties die standaard niet in Windows Phone 7 zitten, zoals sideloading van applicaties, het bekijken en wijzigen van bestanden via een bestandssysteem en het toevoegen van eigen ringtones.Het programma van Julien Schapman, die eerder werkte aan de Windows Mobile-interface TouchXperience, werkt ongeveer hetzelfde als ChevronWP7, de jailbreakmethode die in november kortstondig te downloaden was. Beide programma's maken gebruik van een eigen, valse registratieserver die Microsoft doet geloven dat de gebruiker zich heeft geregistreerd als ontwikkelaar en 99 dollar daarvoor heeft betaald. In tegenstelling tot ChevronWP7 wordt de jailbreak niet bij de volgende synchronisatie ongedaan gemaakt, meldt Winrumors.

Het is nog onduidelijk wanneer het programma uitkomt, maar dat zal in elk geval zijn nadat Microsoft zijn eerste update heeft uitgebracht voor Windows Phone 7. Met die update moeten apps veel sneller starten door bepaalde elementen eerder in het geheugen te laden. Ook wordt copy&paste toegevoegd. De update wordt volgende maand verwacht. Schapman vindt dat zijn programma niet mag worden misbruikt om applicaties te installeren waarvoor anders betaald zou worden. Desnoods werkt Schapman samen met Microsoft om dat te voorkomen.Inmiddels zijn de ontwikkelaars van ChevronWP7 langsgeweest bij Microsoft om te praten over hun jailbreakmethode ChevronWP7. Tijdens die bijeenkomst kregen zij een t-shirt met de opdruk: 'I was the first to jailbreak Windows Phone 7 and all I got was this lousy t-shirt', een verwijzing naar de vele 'all I got was this lousy t-shirt'-shirts die in toeristische oorden te koop zijn. Microsoft bracht Windows Phone 7 eind oktober uit. De Nederlandstalige versie volgt later dit jaar, aldus de Redmondse softwaremaker.

In samenwerking met Sony geeft Tweakers.net een prachtig 3d-prijzenpakket weg. Wil jij een 3d-tv, een PS3, de nieuwe Gran Turismo-game én vier andere 3d-games hebben, dan is dit je kans - maar voor niets gaat de zon op!Sony 3D-prijsvraag BoxHoewel we volgens de technowaarzeggers al jaren geleden aan de vooravond van de definitieve doorbraak van 3d stonden, is die er nog altijd niet van gekomen. Ook toen vorig jaar weer berichten opdoken dat diverse fabrikanten aan 3d-technologie werkten, waren de reacties sceptisch.Nadat in december vorig jaar de 3d-blu-ray-specificatie werd vastgelegd, brak tijdens de Consumer Electronics Show in januari van dit jaar echter een heus 3d-offensief los. Alle grote tv-fabrikanten demonstreerden daar hun eerste 3dtv's. De IFA-beurs in Berlijn stond zo mogelijk nog meer dan de CES in het teken van 3d, met niet alleen nog meer 3dtv's, maar ook bijvoorbeeld 3d-camera's en laptops met 3d-functionaliteit.