Sites Grátis no Comunidades.net


Total de visitas: 10957
Accu Dell Studio 1535

Met de op de Zen-architectuur gebaseerde Summit Ridge-processors wil AMD het opnemen tegen de cpu's van Intel, zo liet AMD-ceo Lisa Su weten tijdens de bekendmaking van de financiële cijfers over het vierde kwartaal van 2015.Su heeft bekendgemaakt dat AMD in gesprek is met pc-makers over het uitbrengen van pc's met Zen-processors. AMD hoopt met de nieuwe Zen-architectuur ook terrein te winnen in datacenters. De daarvoor bestemde server-cpu's komen beschikbaar in 2017. De Zen-cpu's moeten een prestatieverbetering van 40 procent per kloktik bieden over de Excavator-generatie. Eerder had AMD aangekondigd dat de Zen-chips op zijn vroegst eind 2016 op de markt zouden komen en leek een release vóór 2017 onzeker, maar volgens de nieuwe uitspraken van de ceo lijkt de introductie nog dit jaar plaats te vinden.

Met de Zen-processors en de komende Polaris-gpu's gelooft AMD dat het merk weer terrein kan winnen op de pc-markt. Virtual reality neemt naar verwachting in 2016 een grote vlucht en AMD ziet kansen om hiermee naar de voorgrond te treden. Zo claimt het bedrijf dat de Polaris-architectuur geschikt is voor het maken van dunne en lichte laptops die overweg kunnen met virtual reality. De eerste gpu's met Polaris-architectuur komen medio 2016 al op de markt. De op de Polaris-architectuur gebaseerde videokaarten moeten zuiniger zijn dan andere videokaarten en betere prestaties bieden.Tijdens de vergadering werden de jaarcijfers van 2015 besproken. AMD noteerde een nettoverlies van 660 miljoen dollar, een jaar eerder was dat nog een nettoverlies van 403 miljoen dollar. Volgens het bedrijf komt het hogere verlies deels door een daling in de omzet van semi-custom-socs en de dalende inkomsten uit cpu-verkoop. AMD geeft aan ondanks het verlies vertrouwen te hebben in de resultaten voor 2016. Dit dankzij de komende Polaris-gpu's en Zen-cpu's, maar ook vanwege een verwachte sterke consolemarkt. AMD levert de chips voor de PlayStation 4 en de Xbox One.
Toshiba stopt met de verkoop van netbooks in de Verenigde Staten. De fabrikant is daarmee na Dell en Lenovo de derde partij die de verkoop van de kleine systemen met Atom-chips in Westerse markten op een laag pitje zet.

Het design van de X1 Carbon is gebaseerd op dat van de X1 die halverwege vorig jaar op de markt kwam. Om aan het ultrabook-label te voldoen is de behuizing dunner en lichter gemaakt; het chassis is nu 18mm dik en het gewicht bedraagt 1,36 kilo. Om het gewicht laag te houden is het geraamte van de notebook gemaakt van koolstofvezel. De behuizing loopt naar de voorzijde taps toe waarmee het ontwerp gelijkenissen vertoont met dat van de MacBook Air van Apple en Asus' Zenbooks.Lenovo gaat de X1 Carbon uitrusten met Intels nieuwe Ivy Bridge-processors, maar het is nog niet bekend om welke specifieke chips het gaat. Het 14"-beeldscherm heeft een helderheid van 300nits en een resolutie van 1600x900 pixels. Het toetsenbord is hetzelfde als dat van andere ThinkPads en is voorzien van een backlight. In het midden zit de voor Lenovo gebruikelijke trackpoint en onder de spatiebalk zitten fysieke muisknoppen. Rechts van het trackpad is een vingerafdruklezer geplaatst.

De dunne notebook is voorzien van een sd-kaartlezer, een mini-displayport-uitgang, usb 2.0 en usb 3.0 en een 720p-webcam. Optioneel kan de X1 Carbon ook van een 3g-module voorzien worden. Via een speciale connector kan het apparaat ook aangesloten worden op een dockingstation die extra usb-poorten en video-uitgangen biedt. Vanwege de rapid charge-accu moet binnen een half uur tot tachtig procent opgeladen kunnen worden. De X1 Carbon moet deze zomer uitkomen tegen een nog onbekende prijs.De eerste videobeelden van de NP900X1A, de 11,6"-ultraportable in de 9-serie van Samsung, zijn opgedoken. Samsung introduceerde de kleine en dunne laptop in Italië, waar het model voor de prijs van 1199 euro in de verkoop is gegaan.

In Nederland is de Samsung NP900X3A met 13,3"-scherm inmiddels in de verkoop gegaan en deze zwarte ultraportable heeft een adviesprijs van 1599 euro gekregen. In Italië is daarnaast de 900X1A aangekondigd, meldt Notebook Italia. Dit is het kleine broertje van de 900X3A met 11,6"-scherm. Hiermee heeft Samsung voor beide modellen van de Apple Macbook Air een concurrent op de markt gebracht. Het scherm van de 900X1A heeft een resolutie van 1366x768 pixels, er is 2GB geheugen aanwezig en de opslagcapaciteit wordt verzorgd door een ssd van 128GB, terwijl de eerste berichten van 64GB spraken. De processor is de Core i3-380UM. Dit is geen Sandy Bridge-model; volgens Samsung zijn de prijzen van de zuinige Sandy Bridge-processors nog zo hoog dat de 900X1A hierdoor te duur zou worden. Het bedrijf wil namelijk rechtstreeks de concurrentie met Apple aangaan en de prijzen dan ook zo dicht mogelijk bij die van de Macbook Air houden. De aanwezigheid van een wat oudere processor is ook de reden dat Samsung besloten heeft het model niet wereldwijd uit te brengen. Zo komt de laptop in eerste instantie ook niet naar Nederland. Mogelijk gaat het bedrijf de 11,6"-laptop op een later tijdstip wel van een Sandy Bridge-chip voorzien en in meer landen uitbrengen.

De notebook bevat verder een backlit-keyboard, een 1,3 megapixelcamera, een usb 3.0- en usb 2.0-poort, hdmi en een micro-sd-kaartsleuf. Er zijn verder twee 1,5W-speakers, wifi-n, bluetooth 3.0, een gigabit-ethernetpoort en een viercellige accu aanwezig. Het gewicht is minder dan een kilo en de prijs is 1199 euro, terwijl de behuizing van duralumin gemaakt is en daardoor steviger moet zijn dan gemiddeld.Acer gaat twee nieuwe modellen aan zijn TravelMate-serie van zakelijke notebooks toevoegen. Het betreft de 15,4"-TravelMate 6593 en de 14,1"-TravelMate 6493. Beide notebooks zijn van vingerafdruk-identificatie voorzien.De basis van de TravelMate 6593 wordt gevormd door Intels Core 2 Duo T9500-cpu en 4GB ddr3-geheugen, terwijl de TravelMate 6493 is voorzien van een Core 2 Duo T8400-cpu en 3GB ddr3-geheugen. Het geheugen van beide notebooks werkt in dual channel-opstelling bij een kloksnelheid van effectief 1066MHz. Verder zijn de twee modellen uitgerust met een 250GB-hdd en een supermultidrive, terwijl een Intel GMA 4500 MHD zorgt voor de nodige grafische rekenkracht. De TravelMate-notebooks zijn voorzien van Microsofts Windows Vista Business-besturingssyteem. Daarnaast wordt de GridVista-feature meegeleverd, die het scherm uitsplitst in maximaal acht beelden om multitasking beter mogelijk te maken. De TravelMate-notebooks met zowel de 14,1"- als de 15,4"-form factor ondersteunen een maximale resolutie van 1280x800 pixels.

Beide notebooks beschikken over een ingebouwde 802.11b/g/n-wifi-adapter voor draadloze connectiviteit. Tevens worden de TravelMate-notebooks voorzien van Acers Crystal Eye-webcam, die met behulp van additionele software videoconferencing mogelijk maakt. Om veiligheid van documenten te kunnen waarborgen heeft Acer zijn Bio Protection-technologie geïmplementeerd, die vingerafdrukken kan identificeren. De TravelMate-notebooks kunnen worden gekoppeld aan het EzDock 2 docking station van Acer, dat alle modellen binnen de TravelMate-serie ondersteunt en extra uitbreidingsmogelijkheden toevoegt. De notebooks en het docking station zijn per direct leverbaar en de prijzen zijn inmiddels bekend: de TravelMate 6593 moet 1299 dollar kosten, terwijl zijn kleinere broertje voor 1099 dollar over de toonbank zal gaan.

Sony heeft twee ultrabooks aan zijn assortiment toegevoegd. De 11,6"- en 13,3"-laptop in de Vaio T-serie krijgen een resolutie van 1366x768 en Sony voorziet de systemen van onder andere een Core i3-2367M van de Sandy Bridge-generatie.De behuizing van de Vaio T11 en T13 bestaat uit delen van aluminium- en magnesiumlegeringen. De ultrabooks lijken wat uiterlijk betreft op de Vaio Z: een zakelijke dunne high-endlaptop die Sony vorig jaar uitbracht. De nieuwe T-modellen zijn echter beduidend minder high-end. Zo is de resolutie 1366x768 en maakt Sony melding van de aanwezigheid van een zuinige Core i3-2367M. Waarschijnlijk komen er echter configuraties met snellere chips.

Verder is er 4GB ddr3 en een harde schijf met een capaciteit van 320GB en een rotatiesnelheid van 5400rpm aanwezig. Er komen echter ook modellen met ssd's en hybride varianten waarbij de hdd wordt gecombineerd met een kleine flashdisk die in combinatie met Intels Rapid Storage voor snelle opstarttijden moeten zorgen. De dikte van de ultrabooks is 17,8mm en in combinatie met de standaard accu weegt het 13,3"-model 1,6 kilo. Die accu zou Vaio T's met een ssd tot aan negen uur kunnen aandrijven, bij Sony met gebruikmaking van MobileMark 2007. Er is tenslotte een enkele usb 3.0-poort, hdmi, een ethernetpoort en zelfs vga aanwezig. De ultrabooks zouden deze maand beschikbaar komen en Nederlandse prijzen kon het bedrijf nog niet noemen aan Tweakers.net, maar tegen Pocket-Lint zou de fabrikant gezegd hebben dat de startprijs in het Verenigd Koninkrijk 679 pond is, omgerekend 836 euro.

Update, vrijdag 12.00: Sony Nederland laat weten dat de Vaio T-serie met Intel Core i3 vanaf deze maand verkrijgbaar is. De Vaio T11 heeft een adviesprijs van 649 euro. De Vaio T13 krijgt een adviesprijs van 699 euro. Half juni komen er versies met Intel Core i5- en i7-processors van, waarschijnlijk de Ivy Bridge-generatie. De T11-serie wordt exclusief via de site van Sony zelf geleverd.Acer, Asus, Sony en Samsung gaan naar verluidt in de tweede helft van dit jaar van start met de verkoop van netbooks met het Chrome OS-besturingssysteem van Google. HP en Dell zouden nog geen beslissing over een release genomen hebben.Eind vorig jaar verschenen berichten dat netbooks met Chrome OS op het punt van verschijnen stonden, maar uiteindelijk bracht Google alleen zijn eigen CR-48 uit als onderdeel van een testprogramma. Wel maakte het zoekbedrijf bekend dat Samsung en Acer 'medio 2011' modellen met het OS gingen uitbrengen. Volgens Digitimes is het echter onwaarschijnlijk dat de levering in de eerste helft van 2011 van start gaat.

Asus en Sony zouden ook aan Chrome OS-netbooks werken en alle vier genoemde fabrikanten zouden de levering in de tweede helft van 2011 beginnen. Het zou om kleine notebooks met schermresoluties van 10 tot 12 inch gaan en sommige fabrikanten zouden ervoor gekozen hebben alleen Google OS te installeren, terwijl andere bedrijven Chrome OS alleen als additioneel besturingssysteem hebben toegevoegd. De systemen zouden worden uitgerust met Intel-chips of Nvidia-processors, waarschijnlijk respectievelijk Atom- en Tegra 2-chips. Mogelijk worden de eerste modellen op de Computex in Taipei getoond.

Acer en Asus zouden in Chrome OS een mogelijkheid zien om de prijzen van netbooks te laten zakken, zodat ze concurrerender worden ten opzichte van tablets, terwijl Sony zich met een 11,6"-model met Chrome OS en Nvidia Tegra 2 wil onderscheiden door de accuduur, die meer dan acht uur zou bedragen. Synaptics start de levering van de SmartBar aan fabrikanten, zo kondigt het bedrijf tijdens de Computex aan. De technologie voegt aanraakgevoeligheid toe aan spatiebalken, waardoor gebruikers bijvoorbeeld kunnen zoomen zonder dat ze de muis hoeven te pakken.De SmartBar-technologie is bedoeld voor laptop- en desktoptoetsenborden. Onder andere Thermaltake gaat de technologie gebruiken voor toetsenborden in zijn Tt eSports-tak. Volgens het bedrijf is het toevoegen van touch aan spatiebalken logisch, aangezien de duimen daar toch al vaak op rusten bij het typen.