Sites Grátis no Comunidades.net


Total de visitas: 12463
Accu Fujitsu FPCBP281

Een belangrijke stap in het kleiner en lichter maken van laptops komt van de Centrino-lijn van Intel. Deze chips zijn erop gericht zuinig om te gaan met energie en hebben bovendien WiFi-technologie ingebouwd. De chips van Transmeta spelen echter ook een belangrijke rol in bepaalde nieuwe laptops. Ook de nieuwe PowerBooks van Apple hebben steeds minder last van een buikje, terwijl ze wel ingewikkelde handelingen kunnen verichten. Waar de meeste laptops van ongeveer een jaar geleden geen diskette- of CD-drive hadden om het apparaat klein en licht te houden, zijn nieuwe laptops steeds vaker uitgerust met deze drives zonder dat dat ten koste gaat van de flexibiliteit van een laptop:

Laptop diefstal (klein) H. Zoontjes van het Verbond van Verzekeraars benadrukt echter dat preventie vooral een kwestie van mentaliteit is. ,,Met de spullen van de baas wordt minder voorzichtig omgesprongen dan met eigen apparatuur. Aan deze gemakzucht zou een eind moeten komen.'' Veel bedrijven laten werknemers die hun laptop kwijtraken al een eigen bijdrage betalen.
ZDNet brengt ons nieuws van harddiskproducent Fujitsu. Dit bedrijf heeft bekend gemaakt dat het met een nieuwe techniek mogelijk moet worden om de dichtheid van schijven op te schroeven tot 300 gigabit per vierkante inch. In de praktijk betekent dat voor een notebook-pc met zijn 2,5-inch schijven zo'n 170GB aan opslagruimte, een verzesvoudiging in capaciteit in vergelijking met de huidige schijven. Opvallend punt: eerder meldden alle grote fabrikanten dat het theoretische maximum van de dichtheid rond de 150 gigabit zou liggen. Zoals wel vaker blijken onderzoekers toch nog verbeteringen te kunnen aanbrengen die eerder niet voor mogelijk werden gehouden. De nieuwe techniek berust op een verbetering van de leeskoppen:

HP LogoHet gaat om notebooks in de series Compaq Evo, Compaq Presario, HP Compaq Business en HP Pavilion. Ook geheugenaccessoires voor de betrokken modellen kunnen de foute geheugenmodules bevatten. Op de bronpagina is een volledige lijst te vinden, alsook de mogelijkheid om een nieuwe geheugenmodule aan te vragen via het programma. HP vermeldt verder dat enkel de modules het probleem bevatten; met de notebooks zelf is normaliter niets aan de hand.
Op ZDNet kun je een verhaaltje lezen over een aantal nieuwe laptops die Toschiba binnenkort wil uitbrengen. De Portege 4000 en Tecra 9000 zijn onder andere voorzien van IEEE 802.11b met 128 bit encryptie, Bluetooth, Secure Digital media, ethernet, modem en FireWire verbindingen. Toshiba werkt voor een deel van de draadloze features samen met Cisco:

Toshiba logo The new wireless options help Toshiba differentiate itself from competitors such as Dell Computer. While it was once the notebook market share leader, Toshiba has fallen on hard times of late. Dell has intensified its focus on corporate sales, a Toshiba mainstay, and used manufacturing efficiencies to cut prices and boost market share.But Toshiba claims technological superiority on several fronts. Aironet adds capabilities such as encryption not present in other 802.11b products, while Bluetooth and the Secure Digital media slot allow users to share data in different ways. The media slot, which Toshiba says is the first of its kind in a notebook, allows consumers to share data with devices such as PDAs or digital cameras.
Acer heeft op de IFA zijn nieuwe 'Spin'-convertibles getoond. De Spin-laptops krijgen beelddiagonalen van 11,6" tot 15,6" en zijn voorzien van omklapbare schermen. De duurste uitvoering heeft een 14"-scherm met dunne randen en is 1,1 centimeter dik.

Het topmodel uit de serie is de Spin 7, die een 14"-ips-scherm heeft met een resolutie van 1920x1080 pixels. Voor een betere krasbestendigheid is het scherm voorzien van Gorilla Glass en volgens Acer zijn de schermranden zo dun dat je kunt spreken van een 14"-scherm in een 13,3"-behuizing. De laptop is 10,98 millimeter dik, weegt 1,2 kilogram en krijgt een Core i7-processor van Intels Kaby Lake-generatie. De ssd is 256GB groot en het werkgeheugen bedraagt maximaal 8GB. Het aansluiten van randapparatuur en het opladen kan met behulp van de twee usb-c-aansluitingen. De accuduur bedraagt volgens Acer acht uur.

Acer Spin 5Acer Spin 5Acer Spin 5Acer Spin 5
De goedkopere Spin 5 biedt betere specificaties dan de Spin 7, maar is niet van een volledig metalen behuizing voorzien. De Spin 5 krijgt ook Kaby Lake-processors, maar kan voorzien worden van 16GB werkgeheugen en een ssd van maximaal 512GB. De touchscreen heeft een resolutie van 1920x1080 pixels en een ips-paneel. Bovendien kan de Spin 5 met een active stylus geleverd worden.De Spin 3 heeft een beelddiagonaal van 15,6" en een resolutie van 1920x1080 of 1366x768 pixels. Spin 3-laptops moeten het stellen met Skylake-processors en maximaal 12GB werkgeheugen. Afhankelijk van de uitvoering wordt de Spin 3 geleverd met zowel een ssd, met capaciteit tot 256GB, als een harde schijf, die maximaal 1TB groot is. De accuduur moet tot 9,5 uur bedragen.

De Spin 1 - het goedkoopste model in de serie - zal zowel met 11,6"-, als met 13,3"-ips-schermen geleverd worden, waarbij de resolutie opvallend genoeg 1920x1080 pixels bedraagt. De processor is een Pentium of Celeron, die waarschijnlijk van de Cherry Trail-generatie is. Net als de Spin 5 werkt de Spin 1 met een optionele actieve stylus. Het scherm wordt beschermd door een laag Gorilla Glass en de accuduur moet negen uur bedragen.Alle vier de Spin-laptops zullen in de Benelux in oktober beschikbaar komen. De Spin 1 zal vanaf 400 euro in de winkel liggen, terwijl de Spin 3 vanaf 600 euro te krijgen is. De Spin 5 gaat 700 euro kosten en voor het topmodel moet 1300 euro worden neergelegd.

In de DigiTimes is te lezen dat Hewlett-Packard de verwachting voor het aantal verkochte laptops in 2004 met 10 procent naar boven heeft bijgesteld. De verkopen gaan zo goed dat HP schat 11 miljoen laptops te verkopen. Dit is een stijging van bijna 70 procent ten opzichte van 2003, toen 6,5 miljoen laptops werden verkocht, en ongeveer 180 procent ten opzichte van 2002, toen 3,8 miljoen laptops werden verkocht. De groei zal dit jaar naar verwachting niet zo makkelijk meer verlopen als de voorgaande jaren. Volgens bronnen wist HP andere notebookproducenten zoals Dell en Toshiba voornamelijk te verslaan doordat de laptops tegen een lage prijs werden afgezet. Door de grotere volumes is het moeilijker op prijs te blijven concurreren en kan het moeilijk worden de doelstelling te behalen.

Zaterdag 3 april zal er in San Francisco een poging gedaan worden om met de hulp van ruim duizend laptopbezitters te komen tot een ad hoc gevormde supercomputer, meldt NewScientist. Hierbij wordt gebruikgemaakt van speciaal hiervoor geschreven software met de naam FlashMob. De software is gemaakt door studenten van de University of San Francisco en is hier te downloaden. De poging vindt plaats in een sporthal op de campus. De studenten hebben daarbij meerdere doelen voor ogen; ze hopen met deze actie supercomputers die tot 's werelds vijfhonderd snelste supercomputers behoren te verslaan en tegelijkertijd de populariteit van supercomputing te vergroten. Waar speciaal gebouwde supercomputers enorme bedragen kosten, kost deze actie slechts de ruim duizend cd's met FlashMob-software en een berg kabels om het grote aantal laptops via een LAN met elkaar te verbinden. Het is onzeker of de poging gaat slagen; de vereisten zijn niet gering. Honderden megabytes per seconden moeten gedeeld worden en het is van tevoren niet bekend welke specificaties de laptops hebben. FlashMob moet daar rekening mee houden.
Het bedrijf Lenovo heeft plannen om als eerste (volgens het bedrijf tenminste) een notebook op de markt te brengen die is uitgerust met twee LCD-schermen, zo meldt X-Bit Labs. De notebook, genaamd Vela, is uitgerust met een 15,4" scherm en een extra 4,4" bij 2,4" mini-schermpje aan de buitenkant van de laptop. Dit minischermpje is bedoeld voor PDA-achtige functies, zoals het controleren van e-mail, het snel invoeren van afspraken en het bijhouden van een todo-list. De notebook is gepland om in het vierde kwartaal van 2004 op de markt te komen en is gebaseerd op Intel's Sonoma platform.

De nieuwe notebook wordt geproduceerd door Compal Electronics. Sonoma is de codenaam waaronder de opvolger van Intel's huidige Centrino-platform wordt ontwikkeld. Dit nieuwe platform zal bestaan uit de Pentium-M met Dothan core, gecombineerd met de Alviso chipset en de nieuwste Pro/Wireless LAN chip van Intel.The main components of Intel’s Mobile Internet PC 2004 Platform known as “Sonoma” will be Intel’s next-generation “Dothan” Pentium M processor with 2MB of L2 cache made using 90nm fabrication process; Intel’s next-generation code-named Alviso core-logic as well as future-generation Intel PRO/Wireless WLAN solution. Key-features of the Alviso – a new core-logic for Intel Centrino computers – are PCI Express, DDR-II memory, Serial ATA, High-definition 7.1 audio. As a part of its “Sonoma” Mobile Internet PC 2004 Platform (Centrino 2004), Intel also plans to launch an 802.11g/Bluetooth solution with improved Bluetooth audio quality while using WLAN.