Sites Grátis no Comunidades.net Wordpress, Prestashop, Joomla e Drupal Grátis


Total de visitas: 11603
Accu Lenovo 57Y6440

AMD heeft een aantal nieuwe modellen aan zijn lijn van processors voor laptops toegevoegd. Het gaat om single-, dual-, triple- en quadcores, met kloksnelheden van 1,7GHz tot 2,9GHz. De processors hebben tdp's van 25W en 35W.In mei van dit jaar presenteerde AMD zijn Danube-platform voor laptops. Onderdeel van dit platform waren twaalf nieuwe cpu's in de Phenom II-, Athlon II, Turion II en V-series. AMD heeft onlangs deze line-up een update gegeven en negen nieuwe modellen uitgebracht voor notebookfabrikanten. Het gaat om snellere versies van de bestaande chips.Het minst krachtige model is de V-series V140: dit is een singlecore met een kloksnelheid van 2,3GHz en 512KB L2 cache, die vooral voor budget-laptops is bestemd. Verder zijn er twee Athlon II's voor betaalbare notebooks en evenzoveel Turion II-processors voor mainstream-modellen bijgekomen. Voor de high-end introduceerde AMD vijf nieuwe Phenom II's, bestaande uit een dualcore, twee triplecores en twee quadcores.

De krachtigste 'gewone' Phenom II-quadcore is daarmee de N950 geworden, met een kloksnelheid van 2,1GHz. Dat model moet het echter nog wel afleggen tegen de X920 Black Edition met unlocked multiplier, die een kloksnelheid van 2,3GHz heeft. Nieuwe Black Editions zijn er niet bijgekomen. AMD hanteert een N-aanduiding voor chips met een tdp van 35W en de P-typenaam voor wat zuiniger modellen met een tdp van 25W.MSI heeft tijdens een wereldwijde perspresentatie in Duitsland en Taiwan twee laptops in de X-slim-lijn uitgebracht. De beeldschermdiagonalen van de X400 en X600 bedragen respectievelijk 14 en 15,6.

De twee laptops breiden de serie X-Slim laptops uit die het Taiwanese bedrijf eerder dit jaar op de Duitse beurs Cebit introduceerde. In april kreeg de X320 gezelschap van de X340: beide met een 13-beelddiagonaal. De X400 en X600 zetten de slanke lijn van de X-Slim-serie voort en zijn beide niet dikker dan 2,45 centimeter, waarbij het dunste punt slechts zes millimeter meet. De laptops worden aangedreven door Intels culv-processors die behoorlijke prestaties met een laag energieverbruik moeten combineren: op accukracht scoorde de X600 Superpi 1M in 34,8 seconden. Ook de led-backlights van de displays en de lithiumpolymeer-accu's moeten aan een lange werktijd op de accu bijdragen.

De X400 combineert een 16:9 breedbeeldscherm met een beelddiagonaal en 1366x768 pixels met een Intel Core 2 Solo SU3500-processor op 1,3GHz en het Cantiga-platform. De anderhalve kilo wegende laptop beschikt onder meer over 2GB werkgeheugen en 802.11n en bluetooth. Het topmodel, de X600, heeft een aparte grafische chip in de vorm van de Radeon HD 4330, met 512MB geheugen. Het scherm heeft een diagonaal van 15,6 gekregen en de op 1,6GHz geklokte Core 2 Duo SU9600-processor wordt door 2GB geheugen ondersteund. De X600 is, net als de overige laptops in de X-Slim-serie, niet dikker dan 2,45 centimeter en weegt met een zescel-accu 2,1kg.

De body van de X400 en X600 wordt van aluminium en magnesium gemaakt en de afmetingen van de X600 zijn 392mm bij 255mm bij 24,5mm. De laptops zullen in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn, waarbij onder meer de accu-capaciteit en de specificaties kunnen varieren. MSI is van plan de X340, X400 en X600 in juni in de winkels te hebben, waarbij de prijzen waarschijnlijk tussen de 600 euro en 1000 euro zullen liggen. De eerste modellen zullen met Windows Vista worden geleverd, maar vanaf het vierde kwartaal zal Windows 7 worden voorgeïnstalleerd.

Acer heeft bevestigd dat het een laptop met twee schermen gaat uitbrengen. Het gaat om een model met twee touchscreens van 15,6 inch, waarop een virtueel toetsenbord voor het invoeren van tekst kan worden geprojecteerd.De dualscreen-laptop waarvan half september foto's opdoken, is geen concept, maar komt daadwerkelijk op de markt. Dat vertelde Mario Fazio, Customer Service & Support Officer bij Acer tegen Tweakers.net. De ontwikkeling van het model verloopt volgens hem voorspoedig. Volgens eerdere geruchten is Acer van plan de laptop in de herfst van volgend jaar uit te brengen. Volgens Fazio is de interface voor de bediening, waaronder het virtuele keyboard en een gesture-pad, door Acer zelf ontwikkeld. De laptop draait op Windows 7. De twee schermen beschikken over multitouch en kunnen onderling van functie wisselen.

Tevens vertelde hij dat Acer nog niet met een tablet is gekomen omdat het bedrijf van mening is dat de productcategorie nog tot wasdom moet komen. Daarbij wees Fazio op het feit dat Android momenteel nog niet voor tablets is geoptimaliseerd. Android 3.0, met als bijnaam Gingerbread, zal wel meer op tablets zijn toegespitst. De verwachting is dan ook dat Acer zijn tablets zal uitbrengen zodra dat OS is uitgebracht.Zonbu brengt in het eerste kwartaal van 2008 een goedkope en zuinige laptop op de markt. De draagbare computer zal eenmalig 279 dollar kosten. Wel moet er aanvullend een maandelijks bedrag van14,95 dollar worden betaald.

Evenals de reeds eerder op de markt gebrachte Zonbu-desktop draait ook de nieuwe laptop het Zonbu OS en kan er direct gebruikgemaakt worden van de online Zonbu-functies. Via deze dienst kunnen onder meer automatische backups gemaakt worden naar de Zonbu-servers, kunnen bestanden worden gedeeld en worden softwareupdates verspreid. Een andere feature is dat de laptop gebouwd is om energiezuinig te zijn; daarnaast wordt de CO2 die bij de productie van het apparaat is uitgestoten gecompenseerd, stelt de fabrikant.De laptop is voorzien van een VIA C7-M 1,5GHz-processor, 512MB aan intern geheugen, een harde schijf met een capaciteit van 60GB en een cd-rw- en dvd-rw-brander. Het apparaat beschikt over een 15,4-breedbeeldscherm met een resolutie van 1440x900 pixels. De graphics worden op het scherm getoverd door de VIA Chrome9 HC IGP, die aanspraak kan maken op 64MB aan shared memory. Verder zijn er drie usb 2.0-poorten, wifi en een ethernetconnector op de laptop aanwezig.

Er zou een nieuwe versie van de Alienware m17X op komst zijn die naar keuze met de GeForce GTX 675M van Nvidia of de Radeon HD 7970M wordt uitgerust. Ook zou Dell andere Alienware-laptops en een Precision-desktop in de pijplijn hebben.De nieuwe Alienware m17X van de vierde generatie zou naast de Radeon HD 7970M van AMD en de GeForce GTX 675M van Nvidia ook de GTX 660M van laatstgenoemde als optie krijgen. Verdere details meldt Dell-lab.posterous nog niet. Het weblog had het in het verleden regelmatig bij het juiste eind wat komende Dell-producten betreft. AMD noch Nvidia heeft de desbetreffende nieuwe mobiele gpu's aangekondigd, dus waarschijnlijk duurt het nog wel even voordat de nieuwe Alienwares met 17-scherm verschijnen.

Er zouden ook nieuwe versies van de m14X met 14-scherm en de m18X met 18-scherm op komst zijn. Van beide is niet veel meer bekend dan dat ze in het zwart en het rood beschikbaar komen. De m14X zou een gpu met 1 of 2GB geheugen krijgen en de gpu zou 'onderdeel van het moederbord zijn', waarmee het weblog waarschijnlijk bedoelt dat de desbetreffende videochip niet opgetrokken is rond de Mobile PCI Express Module-standaard.Ten slotte meldt Dell-lab de komst van de Precision T1650. Dit is een desktop-werkstation dat met Ivy Bridge-processors met een tdp van 65 of 95W wordt uitgerust. De videokaart zou optioneel een AMD FirePro V4900 of Nvidia Quadro 2000 betreffen en het werkstation zou maximaal 8GB geheugen en een voeding van 320W krijgen.

MSI heeft de FX610 geïntroduceerd. De notebook wordt aangedreven door een triplecore-AMD Phenom II-cpu op een RS880M-chipset en een ATI Mobility Radeon HD5470 met 1GB geheugen. Er kan maximaal 8GB ddr3-geheugen worden geplaatst.De FX610 wordt dankzij deze specificaties onder het Vision Ultimate-label van AMD geplaatst. Het 15,6-display heeft een resolutie van 1366x768 pixels. MSI levert software mee om de beeldkwaliteit tijdens films te verbeteren en te kunnen switchen tussen de igp en de ATI-videokaart. Bovendien zijn prestatieprofielen aanwezig om meer energie te kunnen besparen.