Sites Grátis no Comunidades.net


Total de visitas: 10845
Accu Lenovo 57Y6632

Op zijn weblog schreef Nigel Dessau, senior vice-president en hoofd marketing van AMD, hoe vreemd hij het vindt dat er geen standaardmaat voor het uithoudingsvermogen van laptop-accu's bestaat. Er is geen minimum en maximum voor de accuduur, zoals die bijvoorbeeld voor mobieltjes wel bestaat. Hij trekt de vergelijking tussen het benzineverbruik van een auto op de snelweg en in de stad: ook een laptop-accu zou een indicatie moeten hebben van de minimale tijd die de accu mee zou moeten gaan en van de maximale tijd die de laptop het op een volle lading uit zou kunnen zingen. Volgens Dessau zijn de opgaven van fabrikanten voor de capaciteit van hun accu's allerminst informatief en vormen ze een slechte weergave van de werkelijkheid.

Dessau staaft zijn claim met de uitspraak dat de belangrijkste praktijkmaatstaf voor de accuduur op dit moment de looptijd van een laptop tijdens het draaien van de MobileMark 2007-benchmark is. Tijdens deze test zou de laptop echter slechts zo'n vijf procent van zijn kracht benutten. Dessau denkt dat een andere benchmark, zoals 3DMark06, een eerlijker vergelijking mogelijk maakt, vooral omdat deze test het systeem zwaarder belast. Vooral de grafische chip wordt meer dan bij de MM97-test benut, waardoor een AMD-systeem met een grafische chip van ATI beter uit vergelijkingen komt. Intel reageerde tegenover The Wall Street Journal met de opmerking dat dergelijke discussies beter door laptopmakers gevoerd kunnen worden.

Dell heeft met de Latitude E6400 XFR opnieuw een extra robuuste laptop gemaakt. De touchscreen-notebook kan met opengeklapt beeldscherm een val van 90 centimeter hoog overleven en ook een flinke hoosbui deert de laptop niet.Dell heeft de Latitude E6400 XFR ontworpen om te voldoen aan de Amerikaanse militaire 'MIL STD 810F'-standaard. Dit eisenpakket schrijft onder andere voor dat de laptop met dichtgeklapt scherm een val van 120 centimeter, en geopend een val van 90 centimeter moet kunnen overleven. Verder moet voldaan worden aan de IP65-standaard, die stelt dat de behuizing geen enkel stofdeeltje mag binnenlaten. Ook moet de behuizing spuitwaterdicht zijn, wat wil zeggen dat de laptop een regenbui bij windkracht 11 moet kunnen hebben. Ten slotte moet de laptop blijven werken bij temperaturen van -29 graden Celsius tot 60 graden Celsius en moet er een uur lang op een hoogte van 4,57 kilometer gewerkt kunnen worden.

In de zwaar beschermende behuizing is een Core 2 Duo met een maximum kloksnelheid van 2,2GHz te vinden en kan 8GB geheugen geplaatst worden. Het 14,1-touchscreen, dat wordt aangestuurd door een Nvidia Quadro NVS 160M, zou ook in direct zonlicht goed leesbaar blijven. Verder kan de 3,87 kilogram wegende computer worden uitgerust met een harde schijf van 120GB of een ssd van 128GB. In het basispakket zitten ook nog een zescellige accu, wifi, 3g en gps. De Latitude E6400 XFR is vanaf 10 maart beschikbaar in onder andere de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië, en zal daar voor een prijs van 4299 dollar over de toonbank gaan. Dell Nederland kon Tweakers.net niet vertellen of en wanneer de laptop in Nederland wordt uitgebracht.

Toshiba heeft op de CES een externe 15,6-monitor voor notebookgebruikers uitgebracht die alleen een usb 3.0-aansluiting vergt. Ook introduceerde de fabrikant een DynaDock die notebooks via usb 3.0 flink wat meer interfaces geeft.Toshiba's Mobile Monitor is voornamelijk bedoeld voor zakelijke gebruikers die kleine presentaties moeten houden en voor eenvoudige multimonitor-set-ups. Het matte scherm heeft een diagonaal van 15,6 inch en een resolutie van 1366x768 pixels. Toshiba had al een 14-versie van het product in zijn assortiment. De monitor is ongeveer 2,5 centimeter dik en het gewicht is 1,6 kilo. De kwaliteit van het scherm is niet heel hoog, maar voor zowel het beeld als de energie is het voldoende om het via usb 3.0 aan een laptop te hangen. Toshiba levert het apparaat inclusief hoesje dat als standaard dient vanaf april. De prijs is nog onbekend.

Daarnaast demonstreerde de fabrikant de usb 3.0-versie van de DynaDock-hub. Dit apparaat moet met usb 3.0 op een notebook aangesloten worden en breidt het aantal usb 2.0-poorten dan uit met 2, terwijl er ook vier usb 3.0-poorten toegevoegd worden. Twee van deze laatste zijn van het sleep & charge-type voor het in slaapstand laden van bijvoorbeeld mobieltjes. Daarnaast voorziet de hub in een ethernetpoort en 5.1-audio-out. Dankzij de aanwezigheid van een videokaart zijn ook dvi en hdmi aanwezig, waarmee de DynaDock op een tv of twee monitors aangesloten kan worden. De DynaDock gaat in de VS 180 dollar kosten; de Nederlandse introductiedatum en prijs zijn nog niet bekend.Nokia zou een Linux-laptop op de markt willen brengen. De CEO van Nokia zei in een Fins tv-programma 'zeer actief' onderzoek te doen naar het maken van laptops, omdat pc's en smartphones de komende jaren meer op elkaar gaan lijken.

Olli-Pekka Kallasvuo, de ceo van Nokia, vertelde woensdagavond in het economische programma A-Plus van de Finse zender YLE over de plannen van Nokia om laptops te gaan maken. We zijn erg actief met deze mogelijkheid bezig, aldus Kallasvuo.Nokia overweegt de de laptopmarkt op te gaan omdat het bedrijf vermoedt dat smartphones en netbooks de komende jaren naar elkaar toe zullen groeien. We hoeven niet eens vijf jaar vooruit te kijken om te zien dat wat we nu kennen als mobiele telefoon en wat we nu kennen als pc, dichter bij elkaar komen. Softwaremaker Microsoft deelt de visie van Kallasvuo, zo bleek eerder deze week.

Er zou zelfs al een prototype zijn van een Nokia-laptop, ontdekte journalist Eldar Murtazin tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De laptop, die niet zozeer op een netbook als wel op een MID lijkt, zou draaien op de Sparrow-processor die ARM onlangs aankondigde. Als besturingssysteem heeft Nokia een Linux-versie in gedachten. De internettablets van de Finse fabrikant draaien eveneens op een versie van Linux. De release van de 'Sparrow' zou vooralsnog voor 2011 op de planning staan.MSI heeft de GT783 en GT685 uitgebracht. Zowel de 17,3- als de 15,6-notebook is uitgerust met de snelste mobiele videokaart van Nvidia van dit moment: de GTX 580M met 2GB gddr5-geheugen. Naast een hdd bevatten de laptops ssd's.

Afgezien van de schermgrootte bevatten de gamingnotebooks nagenoeg dezelfde specificaties. Zowel de 17,3-GT783 als de 15,6-GT685 toont 1920x1080 beeldpunten en de schermen zijn mat uitgevoerd. De processor is de Core i7-2670QM en er is 16GB geheugen aanwezig. Het opslaggeheugen wordt verzorgd door een 750GB-schijf die op 7200rpm roteert en door een aanvullende 128GB-ssd voor snel starten.Beide systemen bevatten ook een blu-ray-drive en 7.1-audio-output. Verschillen tussen de twee zijn er echter ook. Bij de GT783 zijn de speakers van het merk Dynaudio en dat model heeft ook een 7-in-1-geheugenkaartlezer, terwijl de GT685 het met een 4-in-1-exemplaar moet doen. Ook heeft de GT783 een SteelSeries-keyboard.

Wat uiterlijk betreft zijn de laptops identiek aan de eerder uitgebrachte GT780 en GT683. De laptops komen eind januari beschikbaar en de adviesprijzen zijn 2399 euro voor de GT783 en 2299 euro voor de GT685.HP heeft de Omni aangekondigd: een 27-all-in-one met kantelbaar 27-scherm. Daarnaast komt de fabrikant met de Compaq L2311c. Dit is een 23-monitor waar gebruikers hun notebook op aan kunnen sluiten via usb 2.0 of usb 3.0.De Omni heeft een 27-scherm met 1920x1080-resolutie. Het apparaat heeft geen touchscreen maar draait wel de Magic Canvas-software die HP normaliter op touchscreen-apparaten zet. Het scherm is 25 graden kantelbaar. HP voorziet het model van Intels Core i-processors en het bedrijf houdt het bij de geïntegreerde grafische chip. Waarschijnlijk gaat het om Ivy Bridge-processors. Verder is er maximaal 6GB geheugen en 2TB harde-schijfruimte. Er is een usb 2.0-poort en er zijn twee usb 3.0-poorten. Een tv-tuner en blu-raydrive zijn optioneel. De Omni komt in april uit en heeft dan een startprijs van 1299 euro.

Daarnaast komt HP met de Compaq L2311c. Dit is een 23-monitor met resolutie van 1920x1080. Het beeldscherm beschikt over een ethernetpoort, twee usb 3.0-poorten en twee usb 2.0-poorten. Door een notebook op een usb-poort aan te sluiten is de monitor als monitor-docking te gebruiken. Ook de Compaq-monitor komt in april uit maar de prijs is nog onbekend.Dinsdag heeft de Indiase overheid de 500-roepie-'laptop' aan het grote publiek gepresenteerd. Nog steeds zijn er weinig details over het apparaat bekend, al lijkt wel duidelijk dat het niet om een laptop, maar om een opslag-medium gaat.Eerder deze week werden de plannen voor een laptop die 500 roepia zou moeten kosten, omgerekend 10 dollar of 8 euro, wereldnieuws. De productieprijs zou in eerste instantie op 20 dollar komen te liggen, maar ook dit bedrag zou al revolutionair zijn. Om deze reden werd het nieuws met enige scepsis ontvangen. Terecht, zo bleek na de presentatie die dinsdag plaatsvond op het National Mission on Education-congres, dat werd georganiseerd door het Indiase ministerie voor Union Human Resource and Development.