Sites Grátis no Comunidades.net Wordpress, Prestashop, Joomla e Drupal Grátis


Total de visitas: 10647
Accu Lenovo L08S6Y21

Het toetsenbord van MSI's laptop is het van het chiclet-type en de aanwezige speakers maken gebruik van THX-techniek, wat beter geluid moet opleveren dan standaard-notebookspeakers. Naast een optical drive en een harde schijf van minimaal 500GB en maximaal 720GB wordt de FX610 voorzien van een 5-in-1-cardreader, gigabit-ethernet, wifi 802.11 b/g/n, bluetooth 2.1 en esata. Ook hdmi, vga, een webcam en drie usb 2.0-poorten zijn aanwezig. Als besturingssysteem wordt Windows 7 Home Premium meegeleverd.De behuizing van de FX610 is voorzien van een patroon dat moet beschermen tegen krassen en vlekken. De afmetingen van de notebook bedragen 383x249,3x32,5mm en het gewicht is 2,4kg.Dell heeft de eerste Adamo-laptop officieel geïntroduceerd. Hoewel de Adamo 16,4 millimeter dik is, is het apparaat met zijn 1,85 kilogram een stuk zwaarder dan zijn hoofdconcurrent, de MacBook Air. Onder de kap is een Core 2 Duo-cpu te vinden.

Tijdens de CES in Las Vegas werd de Adamo-laptop al getoond, maar exacte specificaties en een verkoopdatum konden toen nog niet worden prijsgegeven. Dell heeft de eerste laptop uit zijn nieuwe Adamo-serie nu echter officieel onthuld, inclusief de specificaties. De notebook heeft een scherm met een diagonaal van 13,4 en een resolutie van 1280x720 beeldpunten. De goedkoopste configuratie, die 1899 euro kost, is uitgerust met een op 1,2GHz geklokte Core 2 Duo-cpu, 2GB ram en een ssd met een capaciteit van 128GB. De duurdere uitvoering kost 2599 euro; die is voorzien van een op 1,4GHz lopende Core 2 Duo-cpu, 4GB ram en een ssd van 128GB, terwijl er ook een 3g-kaart aan boord is. De laptop is verkrijgbaar in de kleuren onyx en pearl.

Het hart van de laptop bestaat uit Intels Mobile 965 Express-chipset, die gebruik maakt van de GMX4500-igp. De laptop heeft een displayport-uitgang, maar door het gebruik van adapter-kabels zijn ook uitgangen voor hdmi, dvi of vga beschikbaar. Verder zijn er nog twee usb-poorten en een gecombineerde usb/esata-poort te vinden. De laptop beschikt verder over 802.11n-wifi en over bluetooth 2.1. Dell claimt een batterijduur van vijf uur.Om het uiterlijk van de laptop zo strak mogelijk te houden heeft Dell geprobeerd het aantal logo's tot een minimum terug te brengen. De plaatsing van de logo's van onder andere Intel en Microsoft is verplicht en aan strenge regels gebonden, maar Dell zou zich wel hebben ingespannen beide bedrijven te bewegen de slim weggewerkte logo's niet af te keuren.

Waarschijnlijk zal Dell de Adamo-lijn binnen afzienbare tijd uitbreiden. In een van Dells eigen documenten komt de naam Adamo 9 naar voren, zodat het niet ondenkbaar is dat er ook een 9-Adamo beschikbaar zal komen. De 13,4-Adamo's kunnen al besteld worden bij Dell, en vanaf eind maart kunnen ze worden geleverd.Een van AMD's topmensen wil helderder aanduidingen voor de capaciteit van laptop-accu's. Hij pleit voor een minimum- en maximumindicatie. Op dit moment hanteren alle laptopfabrikanten hun eigen maatstaven, en dat zorgt voor onduidelijkheid.

Het apparaat werd voorgesteld als een 'computer-apparaat' van 13 bij 25 centimeter en bleek slechts een opslagmedium te zijn, dat via een laptop kan worden benaderd. Bovendien werd bekendgemaakt dat de prijs 30 dollar bedraagt, schrijft The Times of India. Het ministerie wist niet duidelijk te maken waarom het apparaat eerder als 'laptop' was aangeduid. Wel werd bij de summiere demonstratie bekendgemaakt dat de 'Sakshat' nog wat finetuning nodig heeft. Sommige aanwezigen probeerden de situatie nog te redden door te verkondigen dat het apparaat op termijn tot de ontwikkeling van een laptop van 60 dollar kan leiden. Als dat al waar is, gaat dat echter waarschijnlijk niet meer lukken binnen de zes maanden die voor de ontwikkeling en introductie van het apparaat zijn uitgetrokken.
De organisatie achter het One Laptop Per Child-project heeft laten weten dat de volgende versie van de laptop een multitouch-scherm krijgt. Het bedrijf gaat daarnaast de software verbeteren om het nieuwe scherm zo goed mogelijk te benutten.

Het nieuwe model, dat de naam XO-1.75 heeft meegekregen, krijgt de beschikking over een 8,9-scherm met multitouchfunctionaliteit, schrijft Computerworld. Volgens OLPC-software-engineer Chris Ball wil de organisatie de XO-1.75 gebruiken als testplatform voor nieuwe touch-interfaces. Deze zouden dan later hun weg kunnen vinden naar de XO-3 tablet die het bedrijf wil uitbrengen. Overigens is OLPC ook van plan om een versie zonder touchscreen uit te brengen.De laptops van het One Laptop Per Child project zijn vooral bedoeld voor gebruik in ontwikkelingslanden. De XO-1.75 is de opvolger van het huidige XO-1.50-model. Deze draait nog op een x86-processor, maar om het energieverbruik terug te dringen krijgt zijn opvolger een zuinige cpu op basis van de arm-architectuur.

OLPC is momenteel bezig om Sugar Linux, de distributie die met de laptops wordt meegeleverd, aan te passen aan de nieuwe architectuur en om ondersteuning voor het multitouchscherm toe te voegen. De XO-1.75 moet volgend jaar uitkomen.
Samsung heeft de Q530- en Q330-laptops uitgebracht in Nederland. Deze laptops met respectievelijk een 15,6- en een 13,3-scherm moeten de mobiele gebruiker die waarde hecht aan multimediamogelijkheden aanspreken.Beide modellen hebben een Core i3 350M-processor aan boord en deze chip combineert een kloksnelheid van 2,26GHz met 3MB cache. In beide systemen is de Nvidia GeForce 310M aanwezig en is de resolutie van het scherm met led-backlight 1366x768 pixels. Samsung heeft hdmi toegevoegd en de laptops zijn gecertificeerd voor dlna, wat ervoor zorgt dat gebruikers relatief eenvoudig content als foto's, muziek en video van en naar andere apparaten, zoals mobieltjes en tv's met een dlna-certificaat kunnen sturen.

Samsung Q330 Samsung Q330 Samsung Q330
De Q530 is 27mm dun en weegt 2,36 kilo; de Q330 meet 26,4mm en 1,96 kilogram. Naast het verschil in gewicht, afmetingen en schermgrootte wijken de modellen af wat hdd-capaciteit betreft: de Q530 heeft een harde schijf van 500GB en de Q330 moet het met een hdd van 320GB doen.Verder ontbreekt ondersteuning voor een optische drive niet en is er ondersteuning voor bluetooth 3.0. In combinatie met de zescellige accu zouden de notebooks het maximaal 7 uur volhouden. De notebooks zijn verkrijgbaar voor adviesprijzen vanaf 849 euro.Sony rust zijn nieuwe Vaio-laptops uit met een techniek die het bedrijf Share My Connection heeft gedoopt. Deze feature op de Vaio Z- en Y-series stelt de gebruiker in staat om een 3g-verbinding via het wifi-netwerk van de laptop te delen.

De nieuwste Vaio's in de Y- en Z-serie zijn voorzien van een 13,3-beeldscherm met led-achtergrondverlichting en een accuduur van ruim zes uur voor de Z-serie en een uurtje langer voor de Y-serie. De cpu van de Z-serie is een dualcore Core i7-processor met een maximale kloksnelheid van 2,66GHz. Het geheugen bedraagt maximaal 8GB en de harde schijf kan tot 512GB bevatten. De Vaio Y-serie is van een Core 2 Duo-cpu met een maximale kloksnelheid van 1,3GHz voorzien en bevat maximaal 4GB geheugen. De prijzen van de Y-serie beginnen bij een kleine achthonderd dollar; de Z-serie gaat vanaf bijna tweeduizend dollar over de toonbank.

De mogelijkheid om een netwerkverbinding via wifi met andere apparaten te delen is niets nieuws. Microsoft bouwt Internet Connection Sharing al sinds Windows 98 SE in zijn besturingssysteem. Sony wil het zijn gebruikers echter gemakkelijker maken om een 3g-verbinding met andere apparaten te delen, om zo een hotspot te realiseren. Vooralsnog wordt de techniek alleen met een dataverbinding via de Amerikaanse provider Verizon mogelijk gemaakt. Met de techniek kunnen maximaal vijf apparaten een 3g-internetverbinding via de wifi-verbinding van de Vaio delen.Lenovo heeft zijn IdeaPad Y560d-laptop uitgebracht. De laptop is opgetrokken rond Core i-cpu's en een Radeon-gpu, en heeft als belangrijkste wapenfeit dat hij wordt geleverd met een lcd met 3d-ondersteuning en bijbehorend brilletje.