Sites Grátis no Comunidades.net


Total de visitas: 11101
Accu toshiba PABAS221

Vergeleken met de vorige generatie apu's met codenamen Temash en Kabini, belooft AMD vooral socs die zuiniger zijn. Het energieverbruik is omlaag gegaan, zodat tablets met Mullins-socs passief kunnen worden gekoeld. De snelheid is, vergeleken met de vorige generatie, niet drastisch verbeterd, aangezien dezelfde Jaguar-cores voor de cpu-kernen worden gebruikt. Grafisch zijn de socs wel iets sterker, hoewel AMD nog steeds gebruikmaakt van Graphics Core Next-cores voor de gpu.De socs hebben wel een hogere kloksnelheid voor zowel cpu- als gpu-cores gekregen. Bovendien is een ARM-core ingebouwd, die voor hardwarematige beveiliging van gevoelige informatie moet zorgen. AMD introduceert drie Mullins-socs voor tablets met kloksnelheden tot 2,2GHz en tdp's tot 4,5W. Voor laptops komen vier Beema-socs van 10W of 15W en kloksnelheden tot 2,4GHz op de markt.Toshiba heeft een nieuwe laptop voor entertainmenttaken uitgebracht. De Satellite L955 is een 15,6"-notebook die zich volgens de fabrikant moet onderscheiden met zijn geringe dikte en gewicht. Er is 1TB opslagcapaciteit aanwezig.

In april van dit jaar bracht Toshiba zijn nieuwe Satellite L-generatie van consumentenlaptops uit. De L955 die het bedrijf nu op de markt brengt is met een dikte van 24,7mm 26 procent dunner dan de modellen uit april en ook het gewicht is teruggebracht: de notebook met 15,6"-scherm weegt 2,3 kilo.De fabrikant rust de notebook uit met Core i3- en Core i5-processors van de Ivy Bridge-generatie. Er is 8GB ddr3 1600MHz-geheugen aanwezig, dat uit te breiden is naar 16GB. De hdd biedt een opslagcapaciteit van 1 terabyte. Op het gebied van interfaces heeft de notebook usb 2.0, twee usb 3.0-poorten, hdmi, 10/100-ethernet en een gecombineerde sd-/mmc-geheugenkaartlezer. Sommige modellen worden met bluetooth 4.0 uitgerust maar standaard is deze feature niet.Een blu-raydrive heeft de laptop niet maar wel een dvd-drive. De werktijd die de 4-cellige accu kan leveren zou ongeveer 4 uur bedragen. Over de resolutie van het scherm laat Toshiba alleen weten dat dit 'hd' is, waarmee fabrikanten meestal aangeven dat het om 1366x768 gaat. Op de Amerikaanse productpagina van Toshiba is dit ook de resolutie die vermeld wordt. De notebook komt in de Benelux eind november uit en heeft dan een startprijs van 599 euro.

Kensington heeft een nieuw beveiligingssysteem voor laptops geïntroduceerd, dat gemakkelijker in het gebruik zou moeten zijn dan de huidige oplossing. Het nieuwe ClickSafe-systeem kan worden gebruikt met bestaande Kensington-sleuven.Het grote voordeel van het ClickSafe-systeem is volgens de fabrikant dat het met een enkele handeling aan de laptop kan worden bevestigd. Bij de oude Kensingston-sloten moesten via een sleutel of knop eerst drie pinnen op één rij worden gezet, waarna deze in een verticale sleuf aan de zijkant van de laptop moesten worden gestoken. Eenmaal aangesloten, bewogen de pinnen zich in de laptop weer van elkaar, waardoor het slot klem kwam te zitten.Met het ClickSafe-systeem wordt eerst eenmalig een module in de Kensington-sleuf van de laptop bevestigd, waarna het slot erop kan worden geklikt. Het systeem wordt ontgrendeld door middel van een sleutelslot achterop. De eerste twee ClickSafe-varianten zijn via de site van Kensington te bestellen. Het gaat om modellen met een enkel en modellen met een dubbel slot, die respectievelijk 49,99 en 69,99 dollar moeten kosten.

Er zijn in oktober voor het eerst meer schermen voor tablets dan voor notebooks geleverd door displayfabrikanten, zegt marktonderzoeker DisplaySearch. De cijfers tonen opnieuw aan dat tablets een bedreiging vormen voor de verkoop van notebooks.Nederlanders kochten volgens onderzoek in het tweede kwartaal van 2012 al meer tablets dan notebooks en in het laatste kwartaal van dit jaar zou dat ook in de VS het geval zijn, verwacht DisplaySearch. Wereldwijd gaat de jaarlijkse levering van tablets die van notebooks echter pas in 2015 overstijgen, als de huidige trend zich doorzet.Desondanks lag de wereldwijde levering van schermpanelen voor tablet in oktober van 2012 al hoger dan de levering van notebookpanelen: 18,7 miljoen versus 16,9 miljoen exemplaren. Hoewel de stijging van tablet-schermen in een duidelijke lijn ligt, is de scherpe daling van het aantal geleverde laptopschermen opvallend. Volgens het onderzoeksbureau heeft de daling van september op oktober, met bijna 4 miljoen, te maken met een laag aantal bestellingen van laptopmakers vanwege voorraadoverschotten. Hoog kwaliteit Laptop Accu's vervangen,Notebook Batterij,Adaptor

Ook zouden notebookfabrikanten minder bestellen in aanloop naar nieuwe Windows 8-ontwerpen, die vaak touchscreens en kleinere, maar kwalitatief betere schermen bevatten. Tegelijkertijd zouden tabletfabrikanten juist enorm veel besteld hebben in aanloop naar de lucratieve eindejaarsperiode, terwijl ook er ook steeds meer Chinese goedkope tablets verschijnen.MSI toonde op de Cebit een refresh van zijn GT-gaminglaptop, die over flink krachtigere hardware zal beschikken. De nieuwe versies krijgen Intel Ivy Bridge-quadcores en videokaarten uit Nvidia's nog uit te brengen GT6xxM-serie.De behuizing van de getoonde GT70 is ongewijzigd ten opzichte van de huidige versie, maar intern zijn de zaken wel degelijk anders. Allereerst zijn de specs up-to-date gebracht met Intels nieuwste Ivy Bridge-quadcores en een Nvidia-gpu uit de komende GT6xxM-serie. Daarnaast is er nu een speciale ethernetcontroller van het bedrijf Bigfoot aanwezig, die latency tot een minimum zou weten te beperken, wat gunstig zou zijn voor onlinegaming. Hoeveel geheugen de machines krijgen staat nog niet vast, maar het platform kan maximaal 32GB aan. De aanwezige medewerker sloot niet uit dat van die optie gebruik zal worden gemaakt.

Computergigant HP gaat zichzelf opsplitsen in twee aparte beursgenoteerde bedrijven, zo heeft het bedrijf bevestigd. Een van de twee nieuwe bedrijven richt zich op zakelijke it-infrastructuur; de ander op computers, laptops en printers.Nieuwe HP logoOver de splitsing gingen eerder op maandag al geruchten, en HP heeft de splitsing nu bevestigd. De divisie van HP die nu computers en printers maakt zal door het leven blijven gaan als HP, en zal hetzelfde logo houden. Bovendien zal die tak zich in de toekomst ook richten op 'groeimarkten' als 3d-printers, belooft HP.De zakelijke tak van HP, die onder meer servers, opslagsystemen en zakelijke it-diensten levert, zal worden omgedoopt tot Hewlett-Packard Enterprise. Die tak krijgt Meg Whitman aan het roer, die op dit moment nog ceo van HP is. Dion Weisler, nu al topman bij HP, krijgt de leiding over de pc- en printertak. Als gevolg van de splitsing raken nog eens vijfduizend mensen hun baan kwijt.

HP heeft weinig rooskleurige jaren achter de boeg, waarin het bedrijf meerdere malen mensen moest ontslaan. Momenteel is een enorme reorganisatie aan de gang, maar die blijkt dus niet genoeg resultaat te bieden. Het gaat volgens een bron van The Wall Street Journal veel beter met de tak voor zakelijke it dan de pc- en printertak van HP. Als gescheiden bedrijven zouden de divisies zich beter kunnen concentreren op hun markt.De versies van de Eee pc die zijn voorzien van Windows XP, worden dubbel zo duur als de Linux-varianten, zo valt op te maken uit een verklaring van Asus. Op 9 november zal de budgetlaptop in Europa geïntroduceerd worden.Asus Eee PC met jongedame'Asus gaat een versie van de Eee pc met Windows XP uitbrengen in volwassen markten zoals de VS en Europa voor ongeveer duizend dollar, terwijl een configuratie die is gericht op opkomende markten vijfhonderd dollar gaat kosten', zei Jerry Shen, topman van Asus, dinsdag tijdens een bijeenkomst in Taiwan. Shen doelt met zijn uitspraak bijna zeker op de Eee pc met een 8GB-ssd. Infoworld maakt echter uit de tekst op dat de prijs van het betreffende model verdubbelt door Windows XP. De varianten die voorzien zijn van Microsofts besturingssysteem, worden eind dit jaar verwacht.

Over de verdere verschillen tussen de specificaties van de verschillende modellen is echter nog niets bekend, zodat over de oorzaak van het hogere prijskaartje geen uitsluitsel gegeven kan worden. Gezien de retailprijs van een oem-licentie van Windows XP, lijkt het toeschrijven van een meerprijs van bijna 500 dollar aan de licentie voor het besturingssysteem dan ook nogal overdreven. Of de meerprijs veroorzaakt wordt door afwijkende specificaties, of door een regeling waarbij de 'rijkere' consumenten in het Westen de Eee pc's voor ontwikkelingslanden helpen financieren, is echter nog niet duidelijk.Donderdag introduceert Asus zijn goedkope laptops in Noord-Amerika. Maandag lekten de prijzen al uit voor de Amerikaanse markt, maar de 8GB-variant komt niet voor op deze lijst omdat dit model pas eind november zal verschijnen. Duidelijk is al wel dat Asus in de VS meer gaat vragen voor de Eee pc dan aan inwoners van thuisland Taiwan. Half oktober werd bekend dat Asus voor de Eee PC 4G 11.000 Taiwanese dollars rekende, omgerekend 339 dollar of 238 euro. Op het uitgelekte document staat echter een prijs van 399 dollar, of 276 euro. Evenzo zal de goedkoopste variant, de Eee PC 2G, niet 246 dollar gaan kosten, het equivalent van 7999 Taiwanese dollar, maar 299 dollar. Op negen november introduceert Asus de Eee PC in Europa tijdens een bijeenkomst in Duitsland.